Judecătorii, nedumeriți de studiul Transparency potrivit căruia Justiția este cel mai corupt domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Asociaţia Judecătorilor nu este de acord cu rezultatele unui studiu prezentat de Transparency International-Moldova conform căruia majoritatea moldovenilor consideră că Justiția ar fi cel mai corupt domeniu din țara noastră.

„Ţinem să amintim că înfăptuirea Justiţiei nu este o activitate menită să aducă satisfacţie tuturor justiţiabililor care compar în instanţele de judecată.

Domeniul specific de activitate este legat de contravenţii şi infracţiuni comise, precum şi de conflicte de drept declanşate. Din acest considerent, o mare parte din justiţiabili sunt nemulţumiţi prin însuşi faptul că Justiţia se înfăptuieşte.

Infractorul condamnat sau persoana care a pierdut irevocabil procesul nu-şi va exprima admiraţia fată de Justiţie în general, întrucât nu este mulţumit de rezultatul acesteia în particular", se arată în declarația Asociației Judecătorilor.

Justiția, cel mai corupt domeniu din Republica Moldova

Asociaţia Judecătorilor din Moldova afirmă că, în condiţiile destul de austere în care activează judecătorii din ţară, „eforturile acestora merită nu doar să fie corect înţelese, ci şi apreciate cu mai multă onestitate".

Potrivit studiului făcut public de Transparency International la sfârșitul lunii octombrie, Justiția este cel mai corupt domeniu din țara noastră.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.106 de reprezentanți ai gospodăriilor casnice şi 490 de oameni de afaceri. Aproape 50% dintr-o categorie și alta consideră că sistemul judecătoresc este cel mai corupt domeniu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite