Aproximativ 3.000 de polițiști vor asigura ordinea publică. Află ce străzi vor fi închise de Ziua Independenței

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Mâine, de Ziua Independenței, circa 3.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea publică pe tot teritoriul ţării. 750 dintre aceștia vor fi dislocaţi în centrul Capitalei.

Pentru a evita ambuteiajele şi pentru a preveni accidentele rutiere, MAI anunță că pe parcursul zilei de 27 august, începând cu ora 7:00 va fi restricţionată circulaţia transportului pe arterele principale ale Capitalei. Astfel, va fi sistată, parţial, circulaţia rutieră pe strada Bănulescu-Bodoni, între bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi strada 31 august 1989.

De asemenea, în zonele de acces vor fi instalate filtre de triere cu detectoare de metale. Potrivit unui comunicat MAI, accesul în Piaţa Marii Adunări Naţionale la monumentul Ştefan cel Mare va fi interzis pentru persoanele: în stare avansată de ebrietate, care vor deţine asupra lor băuturi alcoolice indiferent de forma de ambalaj și care vor deţine vizibil sau ascuns arme de foc, muniţii, dispozitive explozibile, arme „albe" sau alte obiecte care pot provoca pagube materiale şi leziuni corporale.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne face apel către agenţii economici să limiteze comercializarea băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, cât şi a băuturilor răcoritoare în ambalaj de sticlă în locul şi permitrul desfăşurării evenimentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite