Convoiul oficial al Angelei Merkel a fost atacat cu cocktail Molotov la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel a folosit un Audi blindat la Chişinău
Angela Merkel a folosit un Audi blindat la Chişinău

Incidentul a avut loc aseară în jurul orei 21.00, pe strada Mihai Viteazul din Chişinău, în timp ce delegația cancelarului german se întorcea de la Cricova.

În pofida măsurilor sporite de securitate, vizita Angelei Merkel nu a trecut fără incidente. Un bărbat originar din Ciadâr-Lunga a aruncat o sticlă umplută cu benzină înspre convoiul oficialului german. Acesta a fost reţinut de un echipaj al Poliţiei Rutiere după ce amestecul incendiar a ajuns pe geanta bărbatului şi a luat foc, anunță PublikaTV.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, tânărul de 23 de ani ar fi aruncat, de fapt, explozibilul în automobilul în care se afla premierul Vlad Filat. El se află acum la unul dintre comisariatele din Capitală, fiind cercetat pentru huliganism.

Totul s-a petrecut în preajma fabricii de dulciuri Bucuria. Un martor a povestit pentru Prime că bărbatul a ieşit din cartierul de blocuri din zonă şi a aruncat un obiect în flăcări spre coloana de maşini. Asta deşi de-a lungul străzii erau zeci de poliţişti. Din fericire, explozibilul a zburat peste automobile şi a aterizat undeva peste drum. În acelaşi timp, rucsacul atacatorului a luat foc, acesta fiind nevoit să-l arunce. Bărbatul a fost imediat reţinut, iar martorii spun că el nici nu a încercat să opună rezistenţă.

VIDEO Angela Merkel, aterizare moale la Chişinău! Vezi cum s-a prăbuşit în fotoliul din biroul preşedintelui Moldovei

Incidentul a avut loc în timp ce delegaţia Angelei Merkel şi cea a premierului Vlad Filat se îndreptau spre Aeroportul Internațional Chişinău, după excursia în beciurile de la Cricova.

Angela Merkel şi-a încheiat vizita oficială în Republica Moldova cu o excursie în beciurile de la Cricova

Pentru asigurarea ordinii publice în timpul vizitei cancelarului german au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti. Angela Merkel s-a deplasat prin Republica Moldova cu un Audi A8 blindat, cu nivel de securitate B7. Automobilul care costă peste 700.000 de euro a fost închiriat de către Serviciul Protecţie şi Pază de Stat de la o companie din Germania. Pentru acest serviciu statul a cheltuit 150.000 de lei moldoveneşti sau circa 10.000 de euro.

Angela Merkel s-a deplasat prin Moldova cu un Audi blindat

Premierul Vlad Filat a folosit noua sa maşină de serviciu de marcă Mercedes, care a costat circa 130.000 de euro.

Premierul Vlad Filat a folosit Mercedesul de serviciu

Acesta nu este singurul incident legat de vizita oficialului german. Chiar în ajunul venirii Angelei Merkel la Chişinău gazonul aşternut special în preajma aeroportului a fost furat. De asemenea, în timp ce Merkel depunea flori la monumentul lui Ştefan cel Mare câteva persoane au protestat cu pancarte pe care scria: Filat fură bani din granturi, Merkel-Putin??? 23 august Pactul Molotov-Ribbentrop, Transnistria - teritoriul Republicii Moldova.

A fost furat gazonul de pe bulevardul Dacia aşternut cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel

Gazonul furat de pe bulevardul Dacia a fost restabilit. Poliţiştii îl păzesc non-stop

Angela Merkel s-a aflat şapte ore la Chişinău. Considerată drept una istorică, vizita a fost pregătită intens de autorităţi.

Angela Merkel: „Moldova urmează să facă abia primii paşi spre UE"

Angela Merkel la Chișinău: „Integrarea europeană trebuie urmărită pas cu pas. Acum este important să-l faceți pe primul". Vezi GALERIA FOTO!

EDITORIAL Zâmbetul doamnei de fier

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite