Anatol Șalaru, ministrul Transporturilor: „Calea Ferată nu are bani de bariere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Transporturilor Anatol Şalaru. FOTO: Tudor Iovu
Ministrul Transporturilor Anatol Şalaru. FOTO: Tudor Iovu

Șeful de la Transporturi a spus că instalarea barierelor costă 60 de milioane de lei și că, deși a dat dispoziție de marcare completă a trecerilor de nivel cu cale ferată, Guvernul nu a alocat și fondurile necesare.

Ministrul Transporturilor Anatol Șalaru a spus pentru Publika.md faptul că deși Guvernul a dat dispoziție privind instalarea barierelor la trecerile de nivel cu cale ferată, nu au fost alocați și banii necesari.

Patru oameni au murit pe calea ferată de la Merenii Noi. Vezi GALERIA FOTO!

„Am informat Guvernul despre incapacitatea Căilor Ferate de a achiziţiona barierele din banii proprii, însă deocamdată, soluţia nu a fost identificată. Astăzi este necesar să instalăm 54 de bariere, iar costurile se ridică la aproape 60 de milioane de lei. Calea Ferată nu are aceşti bani astăzi, Ministerul Trasporturilor la fel nu are bani, doar fond de salarizare", a declarat ministrul pentru sursa citată.

Versiunea preliminară a anchetatorilor: Șoferul microbuzului e vinovat de accidentul de la Mereni

Potrivit șefului de la Transporturi, accidentul din această dimineață petrecut la Mereni, dar și cel de anul trecut de la Șerpeni au fost cauzate de lipsa disciplinei rutiere a șoferilor care trec peste bariere și nu respectă semnalele sonore și vizuale specifice.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite