Amezi de până la 1.500 de lei pentru şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor
Amenzi pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor

Conducătorii auto care nu acordă prioritate pietonilor şi cicliştilor la trecerile destinate acestora ar putea achita amenzi de până la 1.500 lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare, fie cu privare dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la trei la şase luni.

Majorarea amenzilor este propusă de către Direcţia Poliţie Rutieră. Potrivit unui comunicat de presă al direcţiei, legislaţia în vigoare prevede o amendă de până la 200 lei, cu aplicare a două puncte de penalizare. Înăsprirea drastică a sancţiunii este determinată de numărul îngrijorător al accidentelor rutiere cu accidentarea pietonilor.

„A conduce un automobil înseamnă o responsabilitate enormă. Numărul înalt de accidente rutiere cu persoane traumatizate şi decedate ne obligă să luăm măsuri drastice pentru a asigura securitate în trafic a tuturor participanţilor, îndeosebi a pietonilor. Astfel, am propus şir de modificări la Codul Contravenţional care prevăd înăsprirea sancţiunilor pentru încălcările Regulamentului circulaţiei rutiere", a menţionat şeful Poliţiei Rutiere, Sergiu Diaconu.

Solicitat de Info-Prim Neo, ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie Rutieră, Antonina Talpă, a declarat că şoferii care încalcă vor fi identificaţi de către agenţii de circulaţie, dar şi cu ajutorul pietonilor, în baza plângerilor depuse la poliţie. Important este ca pietonul să reţină numărul de înmatriculare şi modelul automobilului. La fel, este binevenit dacă există şi martori.

Conform datelor statistice ale direcţiei, în primele nouă luni ale anului curent, au avut loc 655 de accidente rutiere cu traumatizarea pietonilor. Ca urmare a acestor accidente, au decedat 75 persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite