„Am fost şi suntem cetăţeni ai Republicii Moldova“, spun părinţii lui Ilie Cazac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Filat a promis că il va ajuta pe Ilie Cazac
Premierul Filat a promis că il va ajuta pe Ilie Cazac

Ilie Cazac, tânărul care a stat în detenţie timp de mai multe luni într-un penitenciar din autoproclamata rmn, s-a întâlnit astăzi cu premierul Vlad Filat.

„Datorită Guvernului am reuşit eliberarea lui Ilie. Mulţumim pentru implicare şi pentru faptul că sînteţi preocupaţi de problemele locuitorilor din stînga Nistrului. Am fost şi suntem cetăţeni ai Republicii Moldova", a declarat Stela Surchicean mama lui Ilie Cazac, în cadrul întâlnirii cu premierul Vlad Filat.

Premierul s-a interesat de starea de sănătate a lui Ilie, care în perioada detenţiei a avut de suferit, şi i-a mulţumit pentru comportamentul demn de care a dat dovadă. Vlad Filat l-a asigurat pe Ilie şi pe părinţii lui că vor beneficia de asistenţa medicală necesară în vederea recuperării sănătăţii lor. De asemenea, ei vor beneficia şi de alt ajutor din partea Executivului.

Ilie Cazac a mulţumit autorităţilor pentru susţinere şi pentru faptul că au făcut constant, în această perioadă, demersuri pentru eliberarea sa. El a spus că acest sprijin l-a ajutat din punct de vedere moral să depăşească mai uşor perioada grea de detenţie.

Ilie Cazac a fost grațiat și se află acasă, la Tighina.

„Nu-i mulțumesc lui Smirnov. Închisoarea nu e sanatoriu". Citește aici primele declarații ale lui Ilie Cazac, după eliberare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite