Actorul Mihai Volontir este internat la reanimare în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Mihai Volontir, în anii 1980
Actorul Mihai Volontir, în anii 1980

Cunoscutul actor Mihai Volontir trece prin clipe grele. El a suferit două intervenții chirurgicale complicate, iar acum se află în Secția reanimare a Spitalului Clinic Republican.

Medicii spun că starea lui este gravă, dar stabilă, însă refuză să comunice diagnosticul, motivând interdicția din partea rudelor de a dezvălui anumite detalii despre boala acestuia. "Pacientul a suferit două intervenții chirurgicale, acum este deconectat de la aparate. La începutul săptămânii viitoare va fi transferat în salon", a spus Sergiu Ungureanu, medic șef adjunct la Spitalul Clinic Republican. El mai spune că perioada de recuperare a actorului poate dura mai mult de zece zile, starea lui fiind complicată de vârsta înaintată, dar și de bolile concomitente. Totuși, ei sunt optimiști și spun că Volontir are toate șansele să-și revină complet.

Mihai Volontir a debutat ca actor la "Moldova-film" în anul 1967. Rolul țiganului Budulai din serialul Țiganii, din anul 1979 i-a adus celebritatea, transformându-l într-o figură marcantă a filmului moldovenesc. Succesul acestui serial a dus la realizarea unei continuări în anul 1984, intitulată Întoarcerea lui Budulai.

La începutul anilor 2000, autoritățile locale i-au conferit lui Mihai Volontir titlul de cetățean de onoare al municipiului Bălți. De asemenea, a primit "Ordinul Republicii", ce mai înaltă distincție a Republicii Moldova. În anul 2000, Volontir a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite