ANCHETĂ Microbuzul lovit de tren lângă Bulboaca activa ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul accidentat activa fără licență
Microbuzul accidentat activa fără licență

Microbuzul lovit marți de locomotivă în apropierea satului Bulboaca activa ilegal pe ruta Anenii Noi - Şerpeni şi circula contrar orarului stabilit pentru cursele aflate în gestiunea firmei căreia aparţinea, Î.I „Țurcan N.V".

„Automobilul nu era înregistrat în anexa licenţei Î.I ,,Ţurcan N.V" şi nici în anexele licenţei a nici unui alt agent economic posesor de licenţă de transport auto de călători. Astfel, unitatea de transport respectivă a fost implicată ilegal în activitate pe ruta Anenii Noi-Şerpeni, precum şi în activitatea anterioară de pe ruta Chişinău-Şerpeni. Totodată, această unitate de transport circula contrar orarului stabilit pentru cursele aflate în gestiunea întreprinderii menţionate", se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor (MTID), în urma unei anchete inițiate.

În urma verificărilor s-a stabilit că, microbuzul „Mercedes308D" a fost implicat ilegal în activitate pe ruta Anenii Noi-Şerpeni, precum şi în activitatea anterioară de pe ruta Chişinău-Şerpeni. De asemenea, s-a mai constatat că această unitate de transport circula contrar orarului de circulaţie pentru cursele aflate în gestiunea Î.I. „Țurcan N.V".

În acest context, ministerul reiterează că toate încălcările depistate în cadrul acestei anchete sunt rezultatele directe ale inexistenţei unei instituţii funcţionale cu atribuţii de supraveghere şi control specializat pe domeniul transportului rutier. „În prezent, MTID şi ANTA nu dispun de atribuţii legale de control şi nici de pârghii reale de sancţionare a eventualelor încălcări din domeniul transportului rutier", se mai spune în comunicat.

Reamintim că la marțea trecută, pe 1 noiembrie, un tren a lovit un microbuz de pe ruta Şerpeni-Chişinău, în apropiere de satul Bulboaca, Anenii Noi, accident care s-a soldat cu opt morți.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite