VIOLENȚE Ilie Cazac a fost bătut de milițienii transnistreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul condamnat de către regimul de la Tiraspol la 14 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova, Ilie Cazac, a fost crunt bătut de către reprezentanţii autorităţilor neconstituţionale, pentru că a scris o scrisoare de graţiere către liderul regiunii transnistrene, Igor Smirnov.

Mama tânărului, Stela Surchicean, a declarat pentru Info-Prim Neo, că a aflat din surse neoficiale că Ilie a fost bătut, iar prietenii săi sunt presaţi ca să nu comunice cu el.

„Ilie a fost bătut miercuri noaptea. Nu ştiu care este starea lui, nu ştiu cum se simte şi nici nu ştiu ce să mai fac. Din surse neoficiale am aflat că autorităţile neconstituţionale fac tot posibilul ca să-l treacă în alt penitenciar unde să fie izolat complet de societate", povesteşte derutată mama tânărului.

Stela Surchicean spune că Ilie, posibil, va fi transferat în penitenciarul din Hlinaia. „Aici unde este închis Ilie acum, el poate să se plimbe pe teritoriu, să iasă la bibliotecă, să facă sport, iar acolo, în Hlinoaia, va fi izolat complet", spune mama tânărului.

Stela Surchicean mai spune că speră mult ca întrevederea dintre premierul Vlad Filat şi liderul regiunii transnistrene, care va avea loc în Germania, să dea roade, deşi nu exclude că Ilie a fost bătut la dispoziţia lui Igor Smirnov. „Cred că Ilie a fost bătut chiar acum când Igor Smirnov nu este în ţară, adică în caz de ceva, acesta să aibă un argument că a fost plecat", susţine mama tânărului.

Ilie Cazac a scris o scrisoare de graţiere către Igor Smirnov pe 1 august, la care a primit refuz. Cea dea a doua scrisoare a fost expediată o săptămână mai târziu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite