Un moldovean a împuşcat un grănicer transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de securitate ale regiunii transnistrene susţin că Oleg Covalenco este persoana care, în noaptea de luni spre marţi, a ucis un grănicer şi l-a rănit pe altul.

Potrivit agenţiei Novâi Reghion, acesta a încercat să treacă ilegal hotarul şi să intre în Ucraina. La încercarea grănicerilor separatişti de a-l reţine, bărbatul a deschis focul şi apoi a dispărut pe teritoriul regiunii separatiste.

La locul faptei a fost depistat un rucsac, în interiorul căruia au fost găsite două grenade F-1 şi un pistol marca TT. Grănicerii ucraineni nu au luat parte la incident, însă au mobilizat la faţa locului o echipa de forţe speciale. Mai mult, toate posturile de frontieră de pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean sunt în stare de alertă.

Aşa-zisul minister al securităţii de la Tiraspol a anunţat că Oleg Covalenco, născut în 1964, este locuitor al satului Pârâta, raionul Dubăsari. Potrivit datelor Procuraturii de la Chişinău, Oleg Covalenco este dat în căutare pentru alte două crime săvârşite în Republica Moldova. La 31 iulie 2011, o echipă specială a Poliţiei moldoveneşti a încercat să-l reţină, în momentul când acesta se afla în casa concubinei sale din Pârâta. Bănuitul cu un complice a reuşit să scape însă, la volanul unui BMW, nu înainte de a trage focuri de armă în poliţişti. Potrivit unor surse, el s-ar fi ascuns pe teritoriul Transnistriei. Autorităţile de la Tiraspol au stabilit şi o recompensă pe capul acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite