REVISTA PRESEI Ambasadorul Rusiei confirmă dependența Moldovei de gazul rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul Moscovei la Chișinău, Valeri Kuzmin afirmă că vom plăti mai puțin pentru gaze dacă vom adera la uniunea Rusia-Belarus. A crescut substanțial numărul întreprinderilor lichidate în Moldova. Pușcăriașii vor invada teatrul „Mihai Eminescu". Acestea sunt subiectele din preswa de astăzi

Ambasadorul rus recunoaste ca exista o dependenta a Moldovei fata de gasul rusesc, dar totusi sustine ca Rusia nu foloseste exportul de gaz si anularea importului de vin moldovenesc in calitate de instrument de presiune. Mai mult, desi acesta afirma ca Moldova este dependenta de resursele energetice Rusiei, a incercat sa dea asigurari ca relatiile dintre cele doua tari sunt normale si civilizate, a anunțat în emisiunea „În PROfunzime" de la PRO Tv.

"Dependenta exista. Vanzatorul si cumparatorul depind unii de altii. Statele noastre depind unele de altele, fiindca suntem parteneri economici", a declarat ambasadorul Rusie la Chisinau in cadrul emisiunii.

Aproape trei mii de firme au fost şterse din registrul întreprinderilor în primele zece luni ale acestui an, spune Publika TV. Numărul este aproape dublu faţă de 2007 şi cel mai mare din ultimii cinci ani.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, în ianuarie-octombrie 2011, în Moldova au fost lichidate peste 2900 de întreprinderi sau cu aproape 500 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2010. Este o situaţie record din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2007, numărul firmelor lichidate a crescut cu peste 85 la sută.

Potrivit Jurnal.md condamnații din penitenciarele din raza municipiului Chișinău își vor măsura puterile în cadrul concursului TVC, care se va desfășura pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu" marți, începând cu ora 16.00.

Or, pentru câteva ore, deținuții se vor afla în libertate și vor fi admirați de pe scenă de parinți, frați, rude și prieteni. Escortarea, paza și supravegherea deținutilor și a edificiului teatrului va fi asigurată de o echipă impunătoare de colaboratori ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite