INCREDIBIL Atac raider la o companie controlată de milionarul Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat a declarat în cadrul emisiunii Fabrica de la postul Publica TV, că un grup de atacatori a încercat să preia 40% din acţiunile Companiei de Asigurări „ASITO".

Şeful Executivului a declarat cadrul unei emisiuni de la Publica TV că pe lângă atacurile de tip raider de preluare frauduloasă a 27,5% din acțiunile Moldova Agroindbank, 78% de la Universalbank, 16,5% de la Banca de Economii și 5% de la Victoriabank s-au făcut tentative şi în alte domenii.

Astfel potrivit lui Vlad Filat grupul de atacatori a încercat să preia şi 40% din acţiunile Companiei Internaţionale de Asigurări din Moldova „Asito", una dintre cele mai mari de pe piaţa Republicii Moldova.
Despre cine e vorba şi cine sunt acţionarii companiei Asito afectaţi de atac, premierul nu a oferit detalii.

Potrivit informaţiilor de pe siteul companiei, acţionarii majoritari sunt firmele Moldovan Investments Ltd din Londra cu 48,325% şi SC "Insurance Consult" SRL din Chişinău cu 34,8%.
Restul de circa 17% sunt deținute de câteva companii și persoane fizice, care au pachete mici. Potrivit unor surse în spatele acţionarilor majoritari se află milionarul Vlad Plahotniuc prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite