Găseşte aici lista persoanelor ce au fost rănite într-un accident grav de circulaţie, la intrarea în localitatea Simeria din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar în care se aflau peste 50 de călători din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia a fost implicat într-un accident grav de circulaţie, la intrarea în localitatea Simeria, judeţul Hunedoara pe Drumul Naţional 7 Sibiu - Deva. Peste 20 de pasageri au fost răniţi în urma tragicului eveniment rutier.

(UPDATE 15:45) Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă că Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti a fost inştiinţată că încă trei persoane, care au fost rănite în accidentul din jud. Hunedoara, au fost externate în dupa amiaza zilei de astăzi. Astfel, în spital rămân 5 persoane, cetăţenia cărora urmează să fie concretizată cu autorităţile române. Totodată, vă informăm că la bordul autocarului se aflau 7 minori, care nu au suferit vreo leziune corporală.

(UPDATE 11:30) Şase cetăţeni moldoveni şi doi cetăţeni italieni sunt încă spitalizaţi într-o clinică din oraşul Deva, după ce au fost răniţi în accidentul produs în noaptea de 19 august spre 20 august 2011, la ora 00:14, în judeţul Hunedoara. Medicii spun că ei se află în afara oricărui pericol, starea lor fiind satisfăcătoare, iar până la sfârşitul acestei zile ar putea fi externaţi.

Accidentul rutier, în care au fost implicate 53 de persoane, a avut loc pe autostrada D.N. 7, km 377, în afara oraşului Simeria. Poliţia română a anunţat printr-o notă remisă Ambasadei ţării noastre la Bucureşti că şoferul autobuzului marca SETRA, nr. IL QC 737 înmatriculat în Republica Moldova şi, care, aparţinea companiei de transport Ideal X Club din Chişinău, nu a păstrat distanţa corespunzătoare cu o altă maşină din faţă. La un moment dat, automobilul a frânat brusc. Pentru a evita coliziunea, conducătorul auto a virat în stânga, a pierdut controlul asupra autobuzului şi s-a răsturnat. În urma accidentului, 21 de persoane au fost rănite. Conform datelor furnizate de poliţia din Hunedoara, printre acestea se mai aflau doi cetăţeni ucraineni şi un cetăţean rus.

Jumătate dintre pasagerii implicaţi în accidentul rutier şi-a continuat drumul spre Italia noaptea trecută, ei fiind preluaţi şi transportaţi cu un autobuz al aceleasi companii. Un alt autocar se află acum în drum spre Deva, pentru a transporta restul pasagerilor la destinaţie.

Poliţia română a intentat un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe marginea acestui caz.

Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti se află în contact permanent cu medicii şi autorităţile române pentru a oferi sprijinul necesar cetăţenilor noştri, precum şi pentru a monitoriza situaţia, şi furniza noi detalii despre circumstantele producerii accidentului.

Lista persoanelor rănite (date oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara):

MARCAN Viorica , 45 de ani, cetăţean al RM

DIMITROV Ivan, 70 de ani, cetăţean al RM

PETROV Valentina, 52 de ani, cetăţean al RM

MARIAN Ioana, 45 de ani, cetăţean al RM

CHERJOBA Alexandru, 38 de ani, cetăţean al RM

SARGAROVSCHI Nina, 36 de ani, cetăţean al RM

GIGLIO Domenico, 40 de ani, cetăţean al Italiei (numele celui de-al doilea cetăţean italian nu se ştie)

DOBROVOLSCAIA Viorica, 37 de ani, cetăţean al RM

GOJINEVSCHI Andriana, 37 de ani, cetăţean al RM

GOROBEI Liliana, 50 de ani, cetăţean al RM

SIMINIUC Mariana, 34 de ani, cetăţean al RM

SASCO Carolina, 34 de ani, cetăţean al RM

NAVIN Veronica, 40 de ani, cetăţean al RM

SPAC Tatiana, 51 de ani, cetăţean al RM

NAZAR Liliana, 27 de ani, cetăţean al RM

TELEAGĂ Galina, 50 de ani, cetăţean al RM

SLUHINSCHI Ludmila, 35 de ani, cetăţean al RM

LOZINSCHI Vera, 46 de ani, cetăţean al RM

CHUNTUL Angela, 50 de ani, cetăţean al Ucrainei

CHUNTUL Oksana, 22 de ani, cetăţean al Ucrainei

SAAR Natalia, 47 de ani, cetăţean al Federaţiei Ruse

Sursa. mfa.gov.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite