Comuniştii au depus flori la monumentul lui Lenin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi de vază ai Partidului Comuniştilor, în frunte cu liderul formaţiunii Vladimir Voronin, au depus azi flori la monumentul lui Vladimir Lenin, fondatorul partidului bolşevic din Rusia, de la moartea căruia se împlinesc 87 de ani.

Profitând de prezenţa ziariştilor, Vladimir Voronin n-a ezitat să-i atace pe liderii coaliţiei de guvernământ. Fostul preşedinte al Republicii Moldova a declarat că Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, i-a trădat pe toți conducătorii statului R. Moldova. De asemenea, Voronin l-a numit pe fostul preşedinte interimar, deputatul Mihai Ghimpu, „Michel de schizofrinie".

„Vom merge la alegeri anticipate"

Liderul comunist a spus că în Moldova se formează un regim oligarhic şi a negat că a fost prieten cu Vladimir Plahotniuc, om de afaceri, ales în parlament pe listele Partidului Democrat. "Cu părere de rău, s-a format unul din cele mai slabe guverne din ultimii 15-20 ani. Dacă va fi necesar, vom merge la alegeri anticipate. Poate s-or trezi oamenii și se vor gândi la soarta copiilor și a localităților în care își duc traiul", a declarat pentru presă liderul comunist.

Un alt fruntaş comunist, deputatul Mark Tkaciuk, s-a pronunţat pentru păstrarea în continuare a corpului lui Lenin în mausoleul din Piaţa Roşie din Moscova. Deputaţii din Duma de Stat din Rusia pledează în prezent pentru înmormântarea fostului conducător sovietic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite