„Statul poliţienesc“ şi ziua lui Frunzăverde

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea bună este că sistemul judiciar pare să devină tot mai independent de clasa politică.

Destinul şi sistemul judiciar românesc au un simţ al umorului bine dezvoltat. Ieri au produs o coincidenţă interesantă şi foarte amuzantă în Banat, pe feuda baronului Sorin Frunzăverde.

Când a plecat din PDL, cu surle şi trâmbiţe, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-a declarat deranjat în primul rând de caracterul prea „poliţienesc" al statului condus de partidul din care făcea parte. După Frunzăverde au tulit-o la PNL alţi 106 membri importanţi ai filialei locale. Pentru că legea îi impunea asta, baronul de Caraş-Severin a renunţat temporar şi la funcţia administrativă. L-a lăsat la conducerea judeţului pe Ionesie Ghiroghioni, „adjunctul" lui. Frunzăverde va candida la următoarele alegeri din partea PNL. Are toate şansele să câştige, având în vedere cât este de puternic pe plan local. 

Ieri, Sorin Frunzăverde a împlinit 52 de ani şi aici începe coincidenţa amuzantă. „Statul poliţienesc" a dat buzna în feuda lui Frunzăverde, chiar de ziua baronului local. Ancheta este coordonată de un procuror DNA şi pare a viza o afacere destul de importantă. Au fost luaţi pe sus şeful de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, primarul oraşului Oţelu Roşu şi un alt primar de comună. Mascaţii au năvălit la APIA, la primării şi chiar la Spitalul Judeţean, într-o operaţiune fără precedent în Caraş-Severin. 

A doua coincidenţă amuzantă este că toţi cei vizitaţi de „statul poliţienesc", de ziua lui Frunzăverde, sunt inamici ai acestuia. Printre ei se află chiar noul şef al PDL Caraş-Severin. Cu alte cuvinte, aproape toţi cei pe care nu i-a transferat Frunzăverde la PNL riscă să fie transferaţi la penitenciar de procurorii DNA.

Pentru noi toţi, vestea bună este că sistemul judiciar pare să devină tot mai independent de clasa politică. „Statul poliţienesc" înhaţă tot mai des membrii de vază ai partidului aflat la putere. Este un obicei foarte sănătos, mai ales dacă operaţiunile de astăzi vor aduce condamnări în viitor.

Mălin Bot este Redactor-şef adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite