Morandi lansează primul videoclip 3D din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Moga şi Andrei „Randi” Rapcea le „prepară” mai multe surprize fanilor. Vor să ia cu asalt universul high-tech şi vor ca muzica lor să „scuture lumea din temelii”. Ei lucrează cu un producător de top din America, se pregătesc să lanseze cel mai recent album şi „coc ceva special”.

Formaţia de muzică dance Morandi a filmat de curând primul clip muzical 3D din România, pentru cel mai recent single al lor, „Rock the World". Acesta va fi lansat săptămâna viitoare şi a necesitat un buget foarte mare. Regia este semnată chiar de Marius Moga (29 de ani), iar director de imagine este Radu Aldea. Piesa este inclusă pe albumul „Zebra", care va fi lansat, cel mai probabil, în această vară, şi este al doilea single de pe album, după „Colors".

„Ideea unui videoclip 3D nu este nouă. În străinătate, lumea se joacă mult mai mult cu conceptul 3D decât aici. Noi suntem puţin gadget-freaks (nebuni după gadgeturi - n.r.), ne place faptul că tehnologia avansează cu viteza a şasea şi cred că ar fi păcat să nu putem ţine cât de cât pasul", explică Marius şi Randi (27 de ani). Cu toate că este un videoclip realizat cu tehologia 3D, producţia va beneficia şi de o variantă la care să aibă acces oricine. Cei doi tineri cred că acest concept va deveni banal, şi totul se va întâmpla într-un viitor nu prea îndepărtat.

„Între timp se pregăteşte YT3D (YouTube 3D), unde, cu ochelari speciali, poţi urmări clipuri, filme realizate cu noua tehnologie. E vorba doar de un upgrade. La un moment dat vom avea probabil cu toţii şi televizoare speciale", completează Moga, care este convins că, dacă ar dispărea toată tehnologia din lume, el ar compune piese cu cărbune pe copaci.

„Alice" în pădurea Morandi

Povestea clipului este cea a unei unei admiratoare a trupei care se trezeşte „într-un fel de Ţară a Minunilor". Clipul este o invitaţie într-o altă dimensiune, în universul Morandi populat de tot felul de personaje colorate. Ideea a pornit de la încercarea de a muta senzaţiile pe care le ai într-un club (cu tot tacâmul - fum, atmosferă încărcată, lumini, muzică) în pădure, iar „toate au contribuit la realizarea unei atmosfere speciale, fantastice, o poveste cu efecte speciale", explică Marius Moga. Videoclipul a fost filmat în Pădurea Snagov, iar fondatorul Morandi este cel care a semnat şi regia. „A fost bine şi greu. Dar mai mult bine decât greu", spune Marius. El recunoaşte că, deşi nu a fost prima sa experienţă ca regizor, de fiecare dată învaţă şi descoperă ceva nou.

Titlul piesei, care va fi promovată de săptămâna viitoare, este „Rock the World", unul neobişnuit pentru Morandi, ale căror hituri s-au intitulat până acum „Beijo (Uh-La-La)", „Love Me" sau „Colors". Schimbarea de macaz nu reflectă însă şi o schimbare de stil. Trupa rămâne fidelă stilului dance care a consacrat-o. „Prin acest titlu transmitem un mesaj: că ne-am dori să luăm lumea cu asalt, că am vrea ca muzica noastră să scuture lumea din temelii", spun cei doi.

Lumea la care se referă Morandi este formată din tineri (persoane între 15 şi 30 de ani) iubitori de petreceri, interesaţi de „trenduri mainstream din diferite zone, gen muzică, networking, gadgeturi sau modă", explică Marius.

Neatinşi de criză

Moga şi Randi lucrează, în prezent, mai mult în America. În ultima perioadă şi-au petrecut mai multă vreme în România pentru pregătirea şi filmarea videoclipului, dar cea mai mare parte a timpului şi-o petrec peste Ocean. Potrivit lui Marius, succesul lor nu se datorează însă acestui fapt, ci trebuie privit tocmai invers. „Succesul a pornit de-aici şi datorită acestui lucru ne putem permite acum să lucrăm în State. Şi oricum, abia am început." Chiar dacă plecările în afară sunt în strânsă legătură cu recunoaşterea lor pe plan internaţional, există şi reversul medaliei: cântăreţii lipsesc mult de lângă cei dragi, cărora le duc dorul. „Turneele vin la pachet cu viaţa de cântăreţ şi începi să te obişnuieşti să fii pe drum destul de des. Nu lipsim totuşi perioade foarte lungi de timp, dar ni se face dor de familie şi iubite", spune Marius, care are o relaţie cu prezentatoarea TV Iulia Vântur.

Printre altele, activitatea lor în America presupune şi colaborări cu nume mari ale industriei muzicale internaţionale. „Preferăm să nu dăm nume deocamdată, dar e vorba de cineva care colaborează în permanenţă cu artişti de top trei din lume", recunosc Marius şi Randi. Cei doi au preferat să lucreze în America nu numai pentru o promovare de nivel internaţional, dar şi din cauza situaţiei din România. „Aproape-industria" muzicală de la noi, aşa cum o numesc ei, este o zonă destul de efervescentă, dar care se poate îmbunătăţi considerabil. Tinerii cântăreţi lucrează în acest moment şi la alt proiect, despre care spun însă că, până nu mai creşte măcar puţin „aluatul", nu vor să deschidă uşa de la cuptor. Promit însă că va fi ceva incendiar şi că va prinde la public.

Dacă pe mulţi criza financiară i-a descurajat, dacă nu chiar falimentat, membrii Morandi susţin că aceste momente de cumpănă sunt cele mai bune oportunităţi pentru a evolua, a încerca lucruri noi, a te adapta noilor situaţii. „Noi încercăm să privim partea plină a paharului."

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite