Janet Jackson se reinventează fără Michael

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janet Jackson
Janet Jackson

Artista pregăteşte un turneu european pentru noul său single, „Make Me”, şi un album Best Of, iar în 2010 îi vom citi cartea autobiografică, „True you”.

Deşi ultimele luni au fost dificile din punct de vedere emoţional pentru Janet, ea suferind cumplit pentru pierderea fratelui său, Michael, iată că a găsit totuşi energia de a-şi lansa un nou single.

„Make me" va însoţi un album Best Of, ce va conţine 33 dintre hiturile artistei, toate ajunse la un moment dat number one în topurile internaţionale. De altfel, Janet este singurul artist care a ocupat primul loc în toate topurile lumii, exceptându-l doar pe cel country.

„Este fratele meu!"

Apariţia unui nou album nu este chiar o surpriză în cazul ei. În 30 de ani de când este prezentă pe scenă, ea s-a reinventat de tot atâtea ori ca şi Madonna. A interpretat melodii cu mesaje politice sau caritabile, piese jucăuşe sau controversate.

Reporterii cotidianului britanic „The Sunday Times„ s-au întâlnit recent cu Janet şi au găsit-o muncind:  repeta mişcările de coregrafie pentru noul album. Au întâlnit o femeie încrezătoare, ce inspiră forţă şi care ştie foarte bine ce are de făcut cu viaţa ei de aici înainte.

Chiar dacă admite că rănile provocate de dispariţia lui Michael nu se vor cicatriza cu adevărat niciodată, artista crede că aşa este şi firesc să fie. „Este fratele meu!", afirmă cu tărie, şi simplitatea propoziţiei nu putea fi mai emoţionantă. 

La 43 de ani, este mulţumită de ea

Janet priveşte înapoi la viaţa ei de până acum şi subliniază: „Am fost o norocoasă". În ciuda unei copilării furate, încă de la vârsta de şapte ani, când a urcat pentru prima dată pe scenă alături de Jackson 5, în ciuda faimei care o împiedică să facă lucruri obişnuite - de exemplu nu a mers niciodată cu metroul - Janet se declară acum, la 43 de ani, mulţumită de ceea ce este.

Şi pentru a puncta această atitudine, anul viitor îşi va lansa o carte autobiografică, „True you", în care va aborda deschis frustrările despre care presa a tot vorbit: faptul că îşi urăşte zâmbetul, că s-a luptat cu demonii luptei pentru siluetă şi că a făcut cu greu faţă răutăţilor unor reviste de scandal.

Cartea va cuprinde şi dezvăluiri în premieră cu privire la evenimente din cariera sa în muzică, film şi televiziune. Pentru ca „exorcizarea" să fie completă, în 2010 artista va merge într-un turneu european, pentru ­a-şi promova noul album. 

Întâi de toate, Janet e considerată o emblemă a muzicii pop. Ea continuă să inspire generaţia tânără. Britney Spears, Christina Aguilera şi Rihanna se numără printre vedetele noului val ce nu s-au sfiit să menţioneze impactul produs de Janet asupra carierei lor. Până la urmă, Janet a strălucit în mai multe ipostaze artistice: cântăreaţă, compozitoare, producător, dansatoare.

Coregrafiile spectacolelor ei surprind audienţa de fiecare dată, prin culoare, sunet şi mişcări. Cântăreaţa a vândut mai mult de 100 de milioane de albume în lumea întreagă, fiind până la acest moment singura artistă cu nominalizări la premiile Grammy la categoriile Dance, Pop, Rap, Rock şi R&B. Talentul ei a fost deja recompensat cu cinci Grammy şi nenumărate premii MTV, Bilboard Music Awards sau Soul Train Awards.

Apariţii provocatoare

Fanii aşteaptă din partea divei o lansare incendiară a noului single, aşa cum i-a obişnuit şi până acum. Să nu uităm cum şi-a lansat penultimul album, „Discipline"! A ales un bărbat din public şi l-a transformat într-un sclav sexual. L-a legat în lanţuri şi a simulat cu acesta o partidă de sex oral.

După ce a fost eliberat, bărbatul a primit un sărut pasional de la Janet, spre deliciul publicului. Întrebat ulterior despre experienţa trăită, acesta a declarat: „Abia dacă îndrăzneam să mă gândesc că voi obţine un autograf, însă ceea ce am primit a fost de nedescris, o adevărată surpriză. Cine nu ar vrea să aibă parte de o partidă de sex cu Janet, fie ea doar simulată?" 

În 2004, Janet şi Justin Timberlake au scandalizat America. La finalul recitalului din pauza finalei campionatului de fotbal american, Timberlake a tras de costumul partenerei sale de scenă, dezvelindu-i acesteia un sân. Incidentul, despre care s-a spus că a fost regizat, a provocat numeroase critici şi a schimbat regulile transmisiunilor televizate în direct din SUA.

Actriţă cu roluri de succes

Poate părea prea mult, dar în cazul lui Janet nu este: în 2010 va juca şi într-un film. Sunt cunoscute încercările artistei în domeniul cinematografiei, iar premiul „Cea mai bună actriţă în rol secundar" acordat de Image pentru rolul din „Why Did I Get Married", în regia lui Tyler Perry, o poate califica pentru nivelul următor.

În 2010 va putea fi urmărită în partea a doua a acestui film.  Ca actriţă, Janet şi-a făcut debutul pe marele ecran în 1993, în filmul „Poezie şi singurătate", în care a jucat alături de Tupac Shakur, legenda muzicii hip-hop. Balada sa, „Again" a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului şi a primit o nominalizare atât la Premiile „Globul de Aur", cât şi la „Oscar".

În producţia de box office „Profesorul trăsnit şi Clanul Klump", Janet a avut a doua apariţie ca actriţă în rolul lui Denise Gaines, dându-i replica lui Eddie Murphy. „Profesorul trăsnit 2" a fost cel de-al doilea film al său ce a debutat pe primul loc în box office-ul american. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite