VIDEO Christina Aguilera, diva extravagantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista şochează în noul videoclip prin ipostaze provocatoare. Însă e acuzată că ar copia stilul controversatei Lady Gaga.

Costume de latex cu accesorii ce trimit cu gândul la practicile sado-maso, lenjerie fragmentată de un roşu aprins, coafuri extravagante şi make up futurist, toate aceste elemente spectaculoase o însoţesc pe Christina Aguilera în noul ei videoclip, „Not myself tonight". Piesa este single-ul de comeback al cântăreţei americane, absentă din lumina reflectoarelor în ultimii patru ani.

În acest răstimp, Aguilera, în vârstă de 29 de ani, s-a dedicat carierei de mămică, dar acum revine în forţă. Şi muzica ei va imprima un alt tonus, anunţă „The Daily Mail": noul album care va fi lansat în iunie în America, intitulat „Bionic", va conţine elemente electronice. Sia, Le Tigre, Christopher "Tricky" Stewart, Hill & Switch şi Ladytron sunt câţiva dintre colaboratorii vedetei pentru producţia muzicală.

Suspectată de plagiat

Noua abordare este considerată o cotitură în cariera muzicală a artistei, o trecere de la stilul pop către dance. Mişcarea a fost însă repede taxată de critici, care au acuzat că ar fi lipsită de originalitate.

Extravaganţa coafurii şi a costumelor - sau mai degrabă lipsa hainelor - a fost interpretată ca un plagiat al stilului Lady Gaga. Elementele metalice din ţinută - lanţurile, biciul sau măştile - sunt accesorii aproape brevetate în videoclipuri de excentrica Gaga. Aguilera dezminte afirmaţiile şi spune că totul se datorează experienţei recente a posturii de actriţă din filmul „Burlesque". Producţia cinematografică ce nu a fost încă lansată pe piaţă este un musical regizat de Steve Antin, în care Aguilera joacă rolul principal alături de Cher.

În „Burlesque", Christina e o tânără cântăreaţă dintr-un orăşel de provincie care visează să joace pe scenele din Los Angeles. Ea ajunge să cânte într-un teatru, „The Burlesque Lounge", a cărei proprietară este Cher. De aici se pare că i-ar fi venit inspiraţia pentru costume extravagante şi coregrafii mai mult decât îndrăzneţe.

Aguilera şi-a început cariera muzicală în 1998, când a fost selectată să înregistreze cântecul "Reflection" pentru Disney, în producţia „Mulan". „Reflection" a condus-o spre câştigarea unui contract cu RCA Records în aceeaşi săptămână. A urcat pe locul 20 în topul „Adult Contemporary Singles Chart" şi a fost nominalizată pentru Globul de Aur în acelaşi an. Sub exclusiva reprezentare a lui Steve Kurtz, albumul de debut, intitulat "Christina Aguilera", a fost lansat în 1999 şi a intrat direct în topuri. A fost vândut în 8 milioane de exemplare în SUA, pe plan mondial fiind comercializat în 16 milioane de exemplare.

„Cea mai bună voce a lumii"

Primele sale cântece, „Ginnie in a Bottle", „What a Girl Wants", „Come On Over, Baby", au urcat pe poziţia numărul 1 în topuri în anii 1999 şi 2000. Aguilera a câştigat secţiunea „Debutul anului" şi a fost nominalizată la secţiunea „Cea mai bună voce pop feminină" la ediţia din anul 2000 a premiilor Grammy. Şi ascensiunea ei nu s-a oprit aici. În 2001, starul a câştigat la gala Latin Grammy Awards premiul pentru „Cea mai bună voce pop". „Mi Reflejo", primul ei album în limba spaniolă, a fost vândut în 3,5 milioane de exemplare pe plan mondial.

Aguilera a obţinut atunci discul de aur în SUA şi trei discuri de platină. Ea a câştigat, de asemenea, la "World Music Award" premiul pentru cel mai bine vândut album latino al anului. Artista este binecunoscută pentru vocalele puternice, fiind printre puţinii interpreţi capabili că cânte în „registrul fluierului", cel mai înalt posibil pentru vocea umană. Celine Dion a denumit-o "probabil cea mai bună voce a lumii".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite