Carla Bruni joacă pentru Woody Allen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima doamnă a Franţei va debuta anul acesta pe marele ecran, într-un rol secundar din următoarea comedie a lui Woody Allen, „Midnight in Paris”.

Carla Bruni-Sarkozy (42 de ani) a decis că nu trebuie să aleagă între viaţa de soţie de şef de stat şi cea de artistă. După ce ultimul ei album muzical, „Comme si de rien n'était", lansat în 2008, a avut vânzări destul de slabe, fostul manechin s-a reorientat spre lumea filmului.

Maria Antoaneta juca în spectacolele de teatru de la Trianon, Jackie Kennedy a cochetat cu ideea de a apărea în filme, iar doamna Mao Zedong, Jiang Qing, avea un trecut de actriţă.

Dar majoritatea soţiilor şefilor de stat din istorie au rămas în umbra bărbaţilor lor, scrie revista franceză „VSD". În ceea ce priveşte soţiile preşedinţilor francezi, de la Jeanne Fallières (soţia lui Armand Fallières, şef al statului din 1899 până în 1906) la Bernadette Chirac, trecând pe la Henriette Poincaré şi Anne-Aymone Giscard d'Estaing, primele-doamne s-au mulţumit să inaugureze construcţii şi să organizeze Crăciunuri pentru săraci. În schimb, independenta Carla Bruni e făcută din alt aluat. Ea va interpreta rolul unei directoare de muzeu în „Midnight in Paris", producţia pentru care filmările vor începe anul acesta.

Aflat la Cannes, cel mai comic tragedian al cinematografiei americane s-a felicitat pentru alegerea făcută. „Am ales-o pentru că era o idee bună pentru rol. Are multă charismă, mă interesează personalitatea ei. Va fi perfectă", a spus Allen.

Regizorul s-a răzgândit, deoarece în urmă cu câteva săptămâni declara: „Carla Bruni nu trăieşte din actorie. S-ar putea să aibă obligaţii... Trebuie să iau asta în considerare, sunt riscuri." Carna Bruni a declarat şi ea că este încântată. „Am spus da. Nu pot să ratez o asemenea ocazie. Când voi fi bunică, le voi putea povesti nepoţilor că am filmat cu Woody Allen."

A rămas fără rolul principal

Prima doamnă a Franţei va juca alături de Rachel McAdams, Owen Wilson şi Marion Cotillard. Zvonurile din cetatea filmului spun că Allen voia să-i ofere iniţial lui Bruni rolul principal, dar s-a răzgândit în favoarea laureatei cu Oscar Cotillard (34 de ani) şi i-a păstrat doamnei Sarkozy doar o apariţie de câteva minute, potrivit cotidianului britanic „The Telegraph". La Cannes, Woody Allen a spus zâmbind că speră că Bruni „va rămâne pe platouri pe toată durata filmărilor şi că vreun război în Orientul Mijlociu sau cine ştie ce n-o va împiedica în ultimul moment să vină".

Experimentul Carlei: cum e să fii actriţă

„Va fi tratată ca oricare altă actriţă", a mai declarat cineastul la RTL. „Va avea un rol, va trebui să-l interpreteze, să se trezească devreme dimineaţa, să poarte costume. Dar, în fond, este ceea ce-şi doreşte: să experimenteze cum e să fii actriţă." Allen a spus la un post de televiziune francez şi că nu a ales-o pe Carla Bruni doar pentru că este soţia preşedintelui Franţei. „Ar fi sinucidere curată. Imaginaţi-vă, dacă nu e bună mi-ar distruge filmul."

„Midnight in Paris" va fi o comedie romantică despre o familie americană care vine să facă afaceri la Paris. Călătoria va transforma pentru totdeauna viaţa tânărului cuplu. Potrivit unui comunicat al producătorilor, „filmul vorbeşte despre dragostea unui tânăr pentru Paris şi, în acelaşi timp, analizează iluzia unei vieţi mai bune".

Din distribuţie mai fac parte Kathy Bates şi Michael Sheen. Filmările vor avea loc în septembrie, iar prezenţa Carlei Bruni va fi necesară doar o săptămână, o perioadă suficient de scurtă încât să nu-i dea peste cap programul diplomatic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite