Anya: „Scena este o parte desprinsă din sufletul meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anya
Anya

E frumoasă, are voce, are ritm şi cântă corect. Iar „One”, piesa interpretată de Ana Buxai, fosta solistă a trupei Hi-Q, este cea mai difuzată melodie din România.

Ana Buxai s-a născut la Sibiu, la 22 iulie 1986, iar până în urmă cu o lună a fost cea de-a treia voce feminină a trupei Hi-Q. Acum, ea promovează alături de colaboratorul său JayKo piesa „One", cea mai difuzată melodie din România, iar proiectul lor muzical a reuşit să se impună şi peste hotare, urcând uşor-uşor în topul Billboard. Între două concerte, tânăra ne-a povestit despre planurile ei de viitor, despre cum şi-a cunoscut soţul, dar şi despre ce înseamnă să faci muzică în România.

Cântăreaţă de la trei ani

Primul ei contact cu muzica a avut loc încă de pe vremea când era „un pui de om", de numai trei ani, şi îi plăcea să cânte tot timpul indiferent de locul în care se afla - în casă, pe stradă, la grădiniţă sau în parc. „Îmi amintesc că îmi plăcea la nebunie să fredonez şi să inventez tot felul de cântece. Eram fascinată de ceea ce primisem eu în dar la naştere, vocea", povesteşte ea amuzată.

Anya a studiat canto în şcoala generală cu profesorul Rareş Budileanu, iar în liceu a urmat cursuri de chitară care i-au folosit din plin în cariera muzicală. Acum, că a reuşit ceea ce şi-a propus, Anya recunoaşte că între ea şi scenă există o legătură foarte puternică. „Scena este locul în care eu mă destind şi locul în care mă exprim cel mai bine. Privirile oamenilor, dorinţa lor de a mă vedea şi asculta, mă fac fericită. Scena e o parte desprinsă din sufletul meu, acolo pot să fiu eu, acea parte din mine pe care nu o vezi în fiecare zi", explică ea.

Cântăreaţa a fost vocea Hi-Q timp de doi ani şi recunoaşte că acest lucru i-a prins bine. „Aş fi ipocrită să nu recunosc că m-a ajutat colaborarea cu Hi-q, aceasta fiind o treaptă în plus pentru cariera mea muzicală. Cred că ­ne-am ajutat reciproc, mai ales că în perioada venirii mele la Hi-Q succesul îi cam ocolea şi aveau nevoie de un refresh."

În aprilie va lansa un nou single

Pe JayKo l-a cunoscut în urmă cu aproximativ şase ani într-un club din Sibiu, unde el activa ca rezident la vremea respectivă. „Ne-a legat, bineînţeles, muzica şi de atunci am rămas prieteni şi tovarăşi de drum", spune Anya, care îşi aduce aminte că s-au hotărât să cânte împreună într-o zi cu soare, când ieşiseră la o cafenea în Sibiu, unde se asculta muzică bună.

„Am început imediat să muncim în studioul de înregistrări, apoi paşii au urmat de la sine. Şi se pare că această colaborare este una de succes şi se va întinde pe o perioadă nedeterminată", mai spune Anya. Cum explică ea succesul piesei „One"? Tânăra crede că melodia a apărut pe piaţă într-un moment în care se simţea nevoia unei schimbări, iar combinaţia stilurilor dance, progresive şi trance este exact suflul nou de care avea nevoie piaţa muzicală românească. Anya spune că acest curent îi va determina pe mulţi compozitori să-şi schimbe atitudinea faţă de muzică: „Cred că are succes pentru că este o piesă pentru toate vârstele, e acel ceva care îţi place şi nu ştii de ce, e o piesă reuşită."

Îşi doreşte un copil

Printre proiectele de viitor ale Anyei se numără şi unul umanitar care constă într-un site www.anyateajuta.ro, unde oamenii care au nevoie de ajutor pot să-şi posteze povestea, iar tânăra asistată de mai mulţi voluntari, dar şi specialişti, va face tot posibilul pentru soluţionarea cât mai multor cazuri. Ideea acestui site i-a venit după ce a aflat despre mai mulţi prieteni bolnavi care au nevoie de ajutor, dar şi despre cazuri cu final nefericit, care ar fi avut o şansă dacă ar fi avut un sprijin. Şi cu toate că este conştientă de faptul că un astfel de proiect îi va ocupa foarte mult timp, ea promite să nu neglijeze muzica, având deja în pregătire un nou single ce va fi lansat la sfârşitul lunii aprilie. La 23 de ani, Anya se consideră împlinită.

După o relaţie de peste opt ani cu Tiberius, care este şi impresarul ei, cei doi s-au căsătorit civil în martie 2008, iar în luna iulie au făcut o nuntă ca în poveşti, după cum spune chiar ea. „Eram în clasa a X-a când l-am cunoscut pe Tiberius, iar asta se întâmpla la Balul Bobocilor al Colegiului Naţional Pedagogic Alexandru Şaguna din Sibiu", povesteşte ea zâmbind. Cei doi se gândesc cu mult drag la ideea de a avea un copil sau mai exact trei copii.

„Pentru mine, copiii sunt cele mai gingaşe şi pure fiinţe de pe Pământ, care oferă dragoste necondiţionat. Ador copiii (chiar şi atunci când ţipă) şi sunt bucuroasă că am cunoscut un om care iubeşte copiii la fel de mult ca mine, pe Tibi. Cu siguranţă, o să facem un copil în viitor, însă nu ştiu dacă trei ani înseamnă un viitor apropiat. Va fi însă o mare bucurie şi dacă s-ar întâmpla mai devreme, cu toate că nouă ne place să ne planificăm totul", mai spune Anya.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite