VIDEO Animal X, muzică nouă şi multă adrenalină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animal X
Animal X

Băieţii de la Animal X au lansat un single care anunţă un material proaspăt şi au în pregătire mai multe spectacole organizate în colaborare cu Globus Circ&Variete. Trupa revine după ce, la începutul anului, „Şopârlă” a părăsit formaţia pentru a se dedica activităţii într-o fundaţie culturală.

Cel mai recent single al celor de la Animal X se numeşte „Love philosophy" şi, după cum explică băieţii, evidenţiază o nouă etapă în evoluţia trupei, dar şi în evoluţia lor ca muzicieni. „Este o piesă care trebuie savurată ca un vin rar, nu băută ca pe un suc acidulat. Merită să o ascultaţi!"

Începând cu 20 martie, Animal X a început colaborarea cu Globus Circ&Variete. Aceasta implică 69 de spectacole, intitulate „4U", care vor avea loc în fiecare sâmbătă şi duminică la circul din Bucureşti, dar şi pe diferite scene din ţară. „În cadrul proiectului 4U vor fi prezentate mai multe numere de acrobaţie pe muzică rock. Este vorba despre un spectacol cu totul deosebit, live, cu tot ceea ce înseamnă circ şi show de muzică şi lumini.

Pentru cine doreşte să trăiască o experienţă unică, garantăm că acest spectacol va oferi o porţie sănătoasă de adrenalină", spune „Hienă" (Şerban Copot). Acesta nu este însă singurul proiect în care s-au angrenat băieţii de la Animal X. În fiecare luni după-amiază îi puteţi asculta pe radio3net la emisiunea „StereoGroove". Gazda acesteia este „Martzianu" (George Valentin Belu), unul dintre membrii trupei, iar colegii săi se „învârtesc" rând pe rând la fiecare ediţie, alături de câte un alt invitat. „Avem muzică de toate genurile, dar în special piese bune, care, din păcate, nu pot fi ascultate la radiourile comerciale. Astfel, încercăm să încurajăm şi mişcarea underground, invitând cântăreţi din această nişă şi ne bucurăm nespus de faptul că am găsit o echipă foarte cool în redacţie, alături de care lucrăm cu mare plăcere", povesteşte entuziasmat „Martzianu".

Continuare fără Alex

Anul acesta, în februarie, Alexandru Salaman, cunoscut drept „Şopârlă", unul dintre membrii fondatori ai trupei Animal X, a anunţat că renunţă la acest proiect pentru a se implica în activităţile fundaţiei culturale pentru care a ales să lucreze. Decizia a venit în urma concluziei că Alex nu poate dedica suficient timp trupei care l-a consacrat. „Noi îi simţim cu toţii lipsa, dar lucrurile trebuie să meargă înainte. Animal X regretă plecarea lui Alex, dar nu se îneacă în lacrimi.

Despărţirea s-a produs într-un mod matur şi cordial şi ne-am decis să ne înecăm amarul în muncă. The show must go on! Animal X este o stare de spirit. Odată ce nu mai eşti în acel film, nu mai are rost să continui să te amăgeşti. Deocamdată, lucrurile merg foarte bine pentru noi, aşa că o să continuăm să producem album după album", spune Şerban.

De curând, Animal X a sărbătorit 13 ani de la înfiinţare, intrând în rândul trupelor longevive din România. „Nu ştim dacă există un secret pentru faptul că am ajuns atât de departe şi că vom mai exista încă cel puţin odată pe atât, dar ştim că fără sacrificii nu poţi ţine o echipă unită", explică Şerban. „Noi avem un scop comun, pe care l-am definit foarte clar din start. Nu există viaţă uşoară pentru nimeni, trebuie să fii dispus să faci concesii pentru ca lucrurile să meargă OK", adaugă el.

Planuri de vacanţă

Viitorul apropiat al trupei Animal X înseamnă un turneu naţional cu Circul Variete Globus, lansarea unui album unplugged, dezvoltarea emisiunii „StereoGroove" sau proiectele cu Generaţia Verde, deci „extrem de multă treabă", după cum spune „Hienă". „Concluzia acestui fapt este că pe plan personal ne facem foarte multe planuri de vacanţe, însă niciunul dintre noi nu ştie exact ce, cum şi când se va întâmpla", explică el amuzat.

Bazele trupei Animal X au fost puse în 1997 de „Hienă" şi „Şopârlă", care au dorit să aibă trupa lor de breakdance. Prima lor apariţie oficială a avut loc doi ani mai târziu, în 1999, când li s-a alăturat şi „Vierme" (Laurenţiu Penca). Debutul discografic a avut loc în 2000, iar discul s-a intitulat „Animal X". Au urmat „Level 2" (2001), „Virtual" (2001), „Revolution" (2002) şi „Funraptor" (2004). După acest disc, echipa formată din „Vierme", „Hienă" şi „Şopârlă" a fost întregită de ­„Tzapu" (Lazăr Cercel) - bas, „Greiere" (Alexandru Ivănuş) - tobe şi „Martzianu" - chitară. În această formulă, Animal X a lansat discurile „Băieţi derbedei" (2006), „Best of" (2006) şi „Sâmbure de drac" (2008). Pe lângă componenţă, trupa a ales să schimbe şi stilul, dar şi lookul, aşa că băieţii au renunţat treptat la culorile puternice din păr (verde, albastru şi roz).

„Ne-am maturizat, iar acest lucru se observă şi în stilul muzical. Poate că aceste schimbări nu au fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut, cel puţin în ochii unora, dar în ceea ce ne priveşte considerăm că am făcut alegerea cea mai bună. Ni se pare de bun-simţ să încerci să evoluezi şi să nu te ţii cu dinţii ca un disperat de un anume stil muzical până se acreşte lumea de tine. Sunt destule exemple în showbiz de trupe care nu şi-au mai schimbat soundul de peste zece ani, şi asta nu ajută deloc la evoluţia pieţei muzicale autohtone", concluzionează Şerban.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite