"E o prostie treaba asta cu omul gospodar e bun de primar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Dan Bittman campania electorală a început! "Bomba pe care o vom lansa pe piaţă este Dan Bittman, care va fi candidatul nostru la Primăria Sectorului 1", declara preşedintele

Pentru Dan Bittman campania electorală a început!

"Bomba pe care o vom lansa pe piaţă este Dan Bittman, care va fi candidatul nostru la Primăria Sectorului 1", declara preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Popp. "Bomba" explodează astăzi într-un interviu cu vedeta-candidat.

Dan Bittman nu este singurul artist cu crez ecologist. Ecologişti sunt şi membrii trupei Compact, care vor compune un imn al partidului şi care vor concerta pentru PER în campania electorală.


- Ce anume vă face să candidaţi?


- Un prieten care este preşedinte al Partidului Ecologist Român mi-a făcut propunerea aceasta. Eu i-am zis că mă mai gândesc, dar, sincer, m-aş băga. De ce nu? Deocamdată nu ştiu dacă va fi Primăria Sectorului 1 sau Primăria Generală!


- Primar la Capitală! Ăsta ar fi cel mai mare hit al lui Dan Bittman!


- (râde) Probabil că da!


- Sunteţi perceput ca artist neimplicat în activităţi politice sau sociale. Vă simţiţi pregătit să fiţi primar?


- Ba da, am fost în alte activităţi sporadice şi nu atât de vizibile. Nu cred că acei care ne-au condus până acum au avut o activitate aşa de susţinută încât să mă sperie lucrul ăsta. Nu cred că este o pregătire de specialitate ca să faci lucrul ăsta. Există bun simţ, pe care eu l-am văzut foarte rar, şi respect şi dragoste de oameni, ceea ce cred că am dovedit până acuma. Sunt bucureştean şi aş vrea să mi se audă vocea, nu ştiu dacă o să şi câştig.


- Voce aveţi. Cântaţi live, nu faceţi playback. Alte motive?


- Sunt sătul să fim conduşi de primari de pe la Videle, de pe la Constanţa, care au legătură cu Bucureştiul doar politică. Eu m-am născut, am crescut, am fost demolat în Bucureşti de două ori sub Ceauşescu. Cunosc oraşul ăsta, îl iubesc şi nu vreau să se transforme într-unul al zgârie-norilor făcuţi pe certificate de urbanism şi PUZ-uri date pe şpagă.


- Acum vorbiţi de parcă sunteţi deja în campanie!


- Da, mă simt ca în campanie. M-au sunat atâţia colegi de-ai dvs. - "Domnule Bitman, este adevărat"? - că aşa mă simt!


- Bun, studii de specialitate nu, dar o experienţă minimă de gospodar în teritoriul pe care îl administraţi - curtea casei, apartamentul de bloc - aveţi?


- Nu sunt un bun gospodar în sensul ăsta şi cred că asta mi-a dat curaj. Dacă aş fi văzut nişte buni gospodari până acuma printre primarii din Bucureşti, mi-aş fi zis că n-am ce căuta, că sunt oameni pregătiţi să facă munca asta. Este o prostie treaba asta cu omul gospodar e bun de primar. Aş vrea să intru în campanie prin a pune un pariu cu oricare dintre primarii de sector că nu pot arăta un kilometru de stradă realizat integral la standarde europene.


- De ce din partea unui partid ecologist?


- Pentru că am terminat Facultatea de Hidrotehnică, pentru că am învăţat despre ape, despre poluarea apelor, despre cum se protejează natura. Uitaţi-vă ce se întâmplă în jurul nostru. Cineva trebuie să oprească distrugerea naturii.


- Este suficient ca să ştii? Nu trebuie să şi aplici ceea ce ştii?


- Eu zic că m-am purtat cu bun simţ şi cu răspundere faţă de oameni şi faţă de mediul înconjurător. Mă refer la faptul că am un lac pe care încerc să-l păstrez nu de dragul comerţului, ci de dragul apelor şi al unui mediu înconjurător curat. Nu încurajez pe nimeni să crească printre peturi sau prin gropi. Îi învăţ pe copiii mei să ducă gunoiul, să păstreze curăţenia. Încerc să fiu eu un exemplu pentru copiii mei şi încerc să îi fac şi pe alţii să îmi urmeze exemplul.


- Alt motiv foarte personal ar fi...?


- Am 46 de ani anul ăsta şi, dacă nu încerc acum, nu mai am când.


- Cine vă va face campania?


- Mi-o fac singur, prin concerte, ne putem descurca.


- Colegii de breslă s-au oferit să îl susţină pe Bittman la primărie?


- Nu, nici nu îmi doresc aşa ceva. Nu vreau să implic pe nimeni.


- Contracandidaţii dvs. plătesc bani grei pentru ca artiştii să le cânte când ţin ei cuvântările în piaţa mare. De ce dvs. procedaţi altfel?


- S-ar putea să dea înapoi sau s-ar putea să nu vrea să mă susţină. E o hotărâre personală şi nu vreau să fac apeluri de genul acesta.


- Daţi-mi un motiv să vă votez.


- Vreau să fac un Bucureşti verde, curat, fără şpăgi. Eu n-am de gând să vorbesc de proiecte megalomanice cu sute de kilometri de străzi refăcute. Două străzi dacă le fac vreau să fie precum cele de la Bruxelles, acolo unde merg parlamentarii români şi se fac că nu văd pe unde calcă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite