Victor Piţurcă: "Mă îngrijorează unii dintre jucători"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă are probleme înainte de amicalul cu Israel, este mulţumit că va juca cu Rusia şi spune că vacanţa pe care doreşte să le-o ofere fotbaliştilor va crea o şi

Selecţionerul Victor Piţurcă are probleme înainte de amicalul cu Israel, este mulţumit că va juca cu Rusia şi spune că vacanţa pe care doreşte să le-o ofere fotbaliştilor va crea o şi mai bună atmosferă în rândul tricolorilor.

Adevărul: Mulţumit de amicale?

Victor Piţurcă: Poate mi-aş fi dorit adversari mai puternici, dar asta este. De fapt, chiar i-am avut. Trebuia să jucăm cu Italia şi cu Franţa, dar dacă vom întâlni ambele adversare în partide oficiale în acest an, am renunţat.

- Aceste naţionale au stiluri de joc asemănătoare cu adversarele de la Euro?

- Am ales şi gândindu-ne la acest aspect. Rusia este o reprezentativă puternică. Şi Israelul ne convine, mai ales că suntem la început.

- Aţi spus deunăzi că nu vreţi amicale în mai de frica accidentărilor.

- De aceea am ales Muntenegru (n.r. - 31 mai), un adversar mai slab cotat. Am acceptat pentru că va fi ultimul amical înainte de Euro. Pe 2 iunie plecăm în Elveţia. Voi avea atunci la dispoziţie două echipe.

- Bucuros de transferurile lui Ştefan Radu şi Claudiu Niculescu?

- Pentru ei, ca jucători, este un pas înainte. Mai ales pentru Ştefan Radu, care are tot viitorul înainte. A ajuns la un club de mare tradiţie în Italia. La ce calităţi are, sigur se va impune şi va juca fie ca fundaş central, fie ca fundaş stânga. Este un câştig şi pentru echipa naţională. Pentru Claudiu va fi mai dificil, mai greu, pentru că va evolua la ultima clasată din Germania.

- În general, sunteţi mulţumit de situaţia tricolorilor?

- Mă îngrijorează situaţia lui Ogăraru, dar şi a altora dintre ei. Ogăraru a mai stat pe bancă la Ajax, se poate întâmpla oricui. Este greu să te menţii în formă la echipele mari. Sper să revină şi să fie iar titular. Am probleme însă şi pentru amicalul cu Israel (n.r. - miercuri, 6 februarie, 21.45, TVR1).

- De care natură?

- Păi, Raţ abia şi-a reluat pregătirile, după accidentarea de la gleznă, Cociş a evoluat zilele trecute într-un amical al echipei sale, Lokomotiv Moscova, doar o repriză…

- A surprins că aţi venit cu ideea acelui semicantonament cu soţiile înainte de Euro 2008…

- Da, nu este vorba de semicantonament, ci de o vacanţă. Este o bună metodă pentru ca şi familiile jucătorilor să se cunoască mai bine între ele. Sunt convins că astfel atmosfera din lot va fi excelentă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite