Vanda Hădărean, campioana reinventată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vanda a fost protagonista mai multor pictoriale în revistele americane
Vanda a fost protagonista mai multor pictoriale în revistele americane

Stabilită în Canada din 2000, fosta gimnastă Vanda Hădărean s-a lansat în fitness, impunându-se la cele mai importante concursuri internaţionale. Românca dezvăluie secretul succeselor sale.

Sexy şi elegantă, atrage toate privirile. La cei 34 de ani pe care îi va împlini în luna mai, Vanda Hădărean are o flexibilitate care şi pe gimnastele din noua generaţie le-ar face invidioase.

Cu aceste „arme" a cucerit publicul şi juriul în ultimii trei ani la Campionatele Mondiale de Fitness, obţinând cel mai râvnit trofeu. Pe ultimul l-a câştigat în toamna anului trecut, iar pentru noul sezon munceşte din greu.

„La ultima ediţie au fost câteva concurente noi şi destul de bune, de aceea competiţia a fost mai strânsă. Dar a fost un show frumos şi în fiecare an se pare că e o concurenţă mai mare. Cu cât aceasta e mai acerbă, cu atât victoria e mai dulce", a mărturisit Vanda Hădărean.

Mănâncă de cinci ori pe zi

Are un corp sculptat la milimetru pe care şi-l menţine cu un program zilnic bine determinat. „În fiecare zi mă trezesc în jurul orei 7.00. Încerc să am opt ore de somn în fiecare noapte, asta înseamnă că cel târziu la ora 11.00 sunt în pat. La ora 8.15 am prima clasă. De obicei, mă antrenez aproape zilnic o oră şi jumătate. Depinde dacă sunt în sezon competiţional sau nu. Pregătirea pe care o fac în studioul meu constă în antrenament cu greutăţi, balans, flexibilitate şi, bineînţeles, cardiovascular", ne-a mai declarat Vanda.

Ea manâncă de cinci ori pe zi şi încearcă să combine la fiecare masă carbohidraţi, proteine şi grăsimi. Îi plac foarte mult dulciurile, dar ştie că trebuie să le consume moderat. „De obicei îmi gătesc singură. Când merg la restaurant îmi fac planul de acasă ce vreau şi ce trebuie să mânânc. Pentru că ştiu cum să-mi controlez porţiile, din când în când îmi permit şi câte o ciocolată", a adăugat tripla campioană la Miss Fitness World.

A primit 5.000 de dolari de la „Playboy"

Vanda s-a retras din gimnastică în 1994. A terminat liceul în Deva şi a început Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Cluj. La scurt timp, însă, a primit o ofertă pe care nu o putea refuza: să antreneze în Canada. Clujeanca nici nu a mai stat pe gânduri; a lăsat şcoala şi s-a mutat peste Ocean.

Cât timp a stat în acolo, Vanda a antrenat la Mountain Star Gymnastics, în Hamilton, şi la un club din Peterborough (Ontario), însă lucrurile nu mergeau aşa cum ar fi vrut. Astfel că, după numai doi ani s-a mutat în SUA, unde a primit o ofertă de a antrena la Academia din Texas a lui Moceanu. Când aceasta s-a închis, românca a luat calea unei alte academii de gimnastică din Sudul Carolinei, Golden Strip Gymnastics, dar tot pentru scurt timp.

Fără a-şi găsi locul şi starea necesară, Vanda s-a întors în România. A lucrat la o sală de aerobic din oraşul natal, Cluj-Napoca, înfiinţată de familia unei foste baschetbaliste, Mariana Bagiu.

Tot în acea perioadă a luat o decizie care a şocat pe toată lumea: a pozat în „Playboy" pentru ediţia din august 2000. „Totul a fost minunat şi mă bucur că am putut avea această experienţă", a spus la vremea aceea Vanda. Ea a primit primit 5.000 de dolari pentru şedinţa foto.

Pentru a scăpa de gura cârcotaşilor, Vanda a plecat din nou în Canada, în noiembrie 2000. De data aceasta în Ottawa, unde se ocupa de coregrafia şi de consolidarea echipei de fete. De la coregrafia lor până la a-şi face propriul exerciţiu de sală nu a mai fost decât un pas. Gustul competiţiei şi a fi din nou pe scenă îi încolţea în minte din ce în ce mai mult. Vanda a descoperit concursurile de fitness, s-a înscris şi nu a ratat niciun titlu.

S-a întâlnit cu Nadia abia în 2009

Cât timp a fost gimnastă, Vanda nu a avut posibilitatea să se întâlnească cu modelul ei din copilărie, Nadia Comăneci. „Mereu mi-am spus că ar fi minunat să am ocazia să mă întâlnesc cu ea. Într-o zi, răsfoind printr-o revista de fitness şi sănătate, am văzut că Nadia face un tur în câteva oraşe din America. Şi mi-am propus că este timpul să o întâlnesc. Câteva zile mai târziu am fost în avion spre Chicago unde ne-am întâlnit. Nadia este inspiraţia mea. Din când în când mai corespondăm şi sper ca într-o zi să ne întâlnim din nou", a povestit emoţionată Vanda.

Urmându-şi idolul, Nadia Comăneci, clujeanca a practicat gimnastica de la vârsta de cinci ani, iar la numai 14 ani a ajuns în lotul naţional.Campioană europeană absolută la junioare, medaliată cu bronz în întrecerea pe echipe a Campionatelor Mondiale de la Indianapolis seniori, locul al treilea în proba de individual compus a întrecerilor continentale de la Nantes şi argint olimpic cu echipa la Barcelona, în 1992, Vanda a decis să se retragă din gimnastică la 18 ani, stabilindu-se în 2000 în Canada.

Ce este Miss Fitness World?

Concursul Miss Fitness World impune trei probe pe care trebuie să le susţină fiecare concurentă: exerciţiu (un minut şi jumătate), defilare în costum de baie şi rochie de seară.

De la eleganţă până la mobilitate şi acrobatică, românca a reuşit să le devanseze pe concurentele sale din toate punctele de vedere, din 2007 până în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite