"Trezegol" înscrie şi în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conduce în clasamentul golgheterilor din Serie A. Are deja 15 reuşite, iar soţia l-a anunţat că vor mai avea un băiat. Se distrează cu apărările adverse, marchează la foc automat, dar

Conduce în clasamentul golgheterilor din Serie A. Are deja 15 reuşite, iar soţia l-a anunţat că vor mai avea un băiat.


Se distrează cu apărările adverse, marchează la foc automat, dar cu toate acestea nu intră în vederile selecţionerului "cocoşului galic", Raymond Domenech. Numele lui este David Sergio Trezeguet. Joacă de opt sezoane la Juventus, chiar dacă unul în liga secundă din cauza scandalului care a zguduit din temelii fotbalul italian.

Peste 250 de partide bifate pentru "bianconeri", 155 de goluri marcate pentru "Bătrâna Doamnă", ceea ce l-a propulsat drept al şaselea golgheter din istoria formaţiei piemonteze. Campion mondial şi european. O carte de vizită impresionantă, care ascunde însă multe întâmplări interesante.


A jucat în Argentina


Cariera şi-a început-o în Argentina la o formaţie din nordul oraşului Buenos Aires, o echipă mai puţin cunoscută, a cărei poreclă era "calamarii". Gruparea a ajuns acum în a doua ligă, dar în urmă cu 15 ani defila pe prima scenă a fotbalului argentinian.

Dar de ce Ţara Tangoului? Fiindcă tatăl său, Jorge, are naţionalitate argentiniană, s-a născut chiar la Buenos Aires. A jucat fotbal la Estudiantes, fără a impresiona însă. Apoi şi-a luat cetăţenia franceză, iar David s-a născut la Rouen, pe 15 octombrie 1977. Cu toate acestea, tatăl a ţinut legătura cu ţara natală, iar fiul a debutat la Platense în 1993, când avea doar 16 ani. A evoluat aici două sezoane, după care a reuşit saltul la AS Monaco, unde avea să facă pasul spre marea performanţă.


Are un fiu, aşteaptă altul


Beatrice, soţia lui David Trezeguet, i-a dăruit acestuia un băiat pe 18 mai 2000, cu doar două luni înainte ca atacantul să marcheze acel "gol de aur" contra Italiei care a făcut din Franţa o nouă campioană europeană după o pauză de 16 ani. Trecuse vremea lui Platini, Giresse şi Bats. Era vremea lui Zidane, Trezeguet şi Barthez.


Soţia superatacantului francez, Beatrice, este una dintre consoartele atipice de jucători faimoşi. Motivul este că nu se dă în vânt după luminile bliţurilor şi nu cheltuieşte bani cu viteza cu care fuge soţul ei pe gazon, spre deosebire de alte doamne ale sportului-rege mondial. O veste deosebită a venit la începutul acestui an: Beatrice e din nou gravidă.

"Este un vis împlinit! Soţia îmi va dărui cel de-al doilea copil - tot un băiat. Ne-am petrecut vacanţa în Argentina şi tot acolo am primit vestea. Fiul meu, Aaron, a rămas foarte surprins când i-am comunicat că va avea un frăţior. Asta pentru că, până acum, el a fost buricul pământului. Acum însă va trebui să împartă spaţiul cu un frăţior", a spus, emoţionat, David.


Cea mai bună prietenă a lui Beatrice, alături de care ia loc la toate meciurile naţionalei Franţei, este nimeni alta decât Nicole Merry, logodnica lui Thierry Henry, starul francez al formaţiei FC Barcelona. Cele două s-au înţeles de minune pe vremea când cei doi erau legitimaţi la AS Monaco, mai exact între 1995 şi 1998. Ca şi Totti, Mutu şi Gilardino, şi Trezeguet a fost în centrul unor scandaluri legate de infidelitate.

Anul trecut, paparazii l-au surprins pe atacantul lui Juve alături de o apetisantă blondă. Se pare că David a trebuit să scoată din buzunar circa 25.000 de euro pentru ca acele fotografii să nu fie publicate. Cu toate acestea, informaţia a fost negată de fotbalist, iar căsnicia îi merge la superlativ.


Nu e deranjat de selecţioner


"Nu sunt supărat că selecţionerul îmi oferă puţine ocazii de a mă afirma. Tactica este să se joace cu un singur atacant, aşa a fost mereu. M-am pus în locul antrenorului şi m-am întrebat: de ce să-mi dea mereu o şansă când tot cu un singur atacant a ajuns campioană mondială şi europeană, din nou vicecampioană mondială? Aşa că nu mă supăr dacă nu joc. Pot fi şi rezervă, şi afară din lot", a declarat Trezeguet pentru publicaţia "World Soccer". Totuşi, atacantul are o medie excelentă pentru naţională: aproape un gol la două meciuri, adică 34 de goluri în 70 de selecţii!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite