"Sfântul Iker", magicianul Realului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Madrilenii sunt virtuali campioni în Primera Division, graţie minunilor făcute între buturi de portarul Casillas. La 27 de ani, Iker Casillas a strâns deja nouă sezoane în prima echipă

Madrilenii sunt virtuali campioni în Primera Division, graţie minunilor făcute între buturi de portarul Casillas.

La 27 de ani, Iker Casillas a strâns deja nouă sezoane în prima echipă a lui Real Madrid, alături de care a câştigat zece trofee. Providenţial în poarta "galacticilor" şi în naţionala iberică, portarul este alintat de fani "Sfântul Iker" sau "Portarul secolului XXI".

Debutul lui Casillas în echipa mare a lui Real a fost ca o lovitură de trăsnet în lumea fotbalului. Puştiul de doar 19 ani urma să-i ia locul celebrului Bodo Illgner în finala de Liga Campionilor din anul 2000 contra Valenciei. Madrilenii au câştigat cu 3-0, iar Casillas a devenit cel mai tânăr portar care a apărat într-o finală de Ligă. Se spunea atunci că fotbalistul a descoperit fotbalul european odată cu aparatul de bărbierit.

De atunci, Iker a devenit indispensabil pentru Real, câştigându-şi un loc printre marii jucători din istoria celui mai galonat club de fotbal din istorie. Într-o echipă pentru care s-au cheltuit aproximativ 140 milioane de euro, Casillas a rămas, alături de Raul sau Guti, un simbol de care şefii lui Real nu vor să se despartă. Ei i-au propus portarului un contract pe viaţă, înţelegere pe care Iker a acceptat-o în luna februarie a acestui an.

Zece trofee în nouă ani

Deşi încă tânăr, Casillas a câştigat tot ce îşi poate dori un jucător de la o echipă de club. Campionatul Spaniei (2001, 2003, 2007 şi 2008), Liga Campionilor (2000 şi 2002), Supercupa Europei (2002) şi Cupa Intercontinentală (2002) au fost cele mai importante borne din cariera lui Casillas. Singurul moment dificil din activitatea fotbalistică a lui Iker s-a petrecut în sezonul 2001 - 2002 când, din cauza unei forme slabe, spaniolul a pierdut postul de titular în faţa rezervei Cesar Sanchez. Acesta s-a accidentat, însă în debutul finalei Ligii Campionilor din 2002 cu Bayer Leverkusen. Casillas a mai primit o şansă, a apărat excelent şi şi-a câştigat de atunci definitiv locul în poarta madrilenilor.

Chiar dacă este considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii, Casillas are la rândul său idoli, principalul model fiind campionul mondial, italianul Gianluigi Buffon. Casillas preferă să-şi petreacă timpul liber cu prietenii şi familia sau să vizioneze filme. Pelicula cea mai apreciată este "Negociatorul", unde joacă actorul său preferat Samuel L. Jackson. Portarul lui Real este un gurmand şi nu poate niciodată rezista unei porţii de ouă ochiuri cu cartofi prăjiţi.

O viaţă petrecută la Real

Micul Iker a trecut prima oară pragul marelui club madrilen la vârsta de 8 ani şi a avansat prin toate grupele de juniori până la echipa mare. Iker este fiul cel mare dintre cei doi băieţi ai unei familii de clasă medie. Tatăl, Jose Luis, este funcţionar la Ministerul Sporturilor, în timp ce mama, Maria Carmen, îşi împarte timpul unei zile între gospodărie şi un salon de coafură pe care îl deţine. Iker are un frate de 15 ani, Unai, care e urmărit de responsabilii lui Atletico Madrid.

Pe lângă succesele de pe terenul de fotbal, Iker Casillas are noroc şi în dragoste. Portarul are o relaţie cu Eva Gonzalez, o frumoasă tânără de 27 de ani care a câştigat titlul de Miss Spania în 2003 şi a participat la concursul Miss Univers în acelaşi an. Eva a fost desemnată cea mai frumoasă iubită de fotbalist într-un sondaj efectuat în Spania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite