Ronaldo, răsfăţatul de la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starul portughez este considerat cel mai valoros, cel mai scump şi cel mai frumos jucător de la turneul final. La doar 23 de ani, Cristiano Ronaldo este principalul candidat la cucerirea

Starul portughez este considerat cel mai valoros, cel mai scump şi cel mai frumos jucător de la turneul final.

La doar 23 de ani, Cristiano Ronaldo este principalul candidat la cucerirea Balonului de Aur şi motiv de dispută între două dintre cele mai mari echipe ale lumii, Manchester United şi Real Madrid.

Pentru atacantul lusitan, anul 2008 pare a fi cheia întregii sale cariere. A câştigat Liga Campionilor, a debutat cu succes la Euro cu naţionala ţării sale şi se află la un pas de un transfer la cea mai galonată echipă de club din istoria fotbalului, Real Madrid.

După ce, iniţial, a declarat că va rămâne la United, Ronaldo a schimbat foaia şi pare să aleagă Spania. El păstrează tensiunea spunând că se va decide în câteva zile. Antrenorul grupării engleze, Alex Ferguson, a precizat că este sigur că jucătorul va rămâne la echipă, deşi a recunoscut că Realul achiziţionează tot ce doreşte. "Am foarte mare încredere că Ronaldo nu va pleca la Real Madrid.

Spaniolii au încercat în trecut şi cu Beckham şi Van Nistelrooy, la fel şi vara trecută cu preparatorii fizici, i-au luat şi pe ei, aşa că suntem obişnuiţi. Într-un fel este grozav, pentru că prin acest lucru ei apreciază jucătorii echipei noastre. Noi am lansat mulţi fotbalişti importanţi, dar sunt sigur că Ronaldo va fi aici şi anul viitor", a explicat Sir Alex Ferguson.

Preţul corect: 80 milioane de euro

Englezii nu au stat cu mâinile în sân şi au reclamat la FIFA strategia lui Real de a-l ademeni pe Ronaldo. Potrivit ziarelor de sport din Spania, lusitanul este decis ca în sezonul viitor să evolueze în Primera Division, iar selecţionerul Luiz Felipe Scolari l-ar fi sfătuit pe fotbalist să profite de această oportunitate. În cazul în care portughezul va merge la Madrid, spaniolii vor vrebui să achite un preţ de 80 milioane de euro, care ar reprezenta cea mai mare sumă plătită pentru transferul unui jucător în istoria fotbalului.

Boloni: "I-am spus că va fi mai bun ca Eusebio"

Antrenorul care l-a promovat pe Cristiano Ronaldo la echipa mare a lui Sporting Lisabona, românul Ladislau Boloni, nu este surprins de progresul extraordinar al lusitanului. "I-am prezis un viitor şi mai frumos decât au avut Eusebio sau Figo", a declarat tehnicianul care l-a avut pe Ronaldo sub comandă timp de aproape doi ani.

Chiar dacă a impresionat în ultimii ani petrecuţi la Manchester United, fanii englezi nu par să ierte intenţia portughezului de a părăsi echipa. Într-un sondaj publicat pe site-ul ziarului "Times", cititorii au fost invitaţi să răspundă la întrebarea: "Care este cel mai bun jucător din istoria lui Manchester United?". Ronaldo, cu 21 la sută, este depăşit clar de legendarul atacant nord-irlandez George Best, care a contabilizat aproape 30 la sută din voturi.

Starul portughez este conştient de influenţa pe care o are la lot. Site-ul timesonline.co.uk a scris că antrenorul lui Manchester United, Alex Ferguson, a dorit să viziteze cantonamentul echipei Portugaliei, în virtutea bunelor sale relaţii cu selecţionerul Luiz Felipe Scolari. Ronaldo le-a transmis colegilor şi tehnicianului brazilian că nu doreşte ca antrenorul său de la club să vină în cantonamentul Portugaliei.

I-a interzis lui Ferguson să-l viziteze

Pus la mijloc, Scolari a decis să-i facă hatârul lui Ronaldo. De altfel, selecţionerul este dispus să-i asigure lusitanului toate condiţiile pentru ca acesta să dea pe teren tot ce poate mai bun la acest turneu final. De evoluţia sa la Euro depinde în mare măsură dacă Ronaldo va primi Balonul de Aur, distincţie care i-a scăpat portughezului anul trecut, când a fost devansat de brazilianul Kaka.

Ronaldo pare fotbalistul perfect. Pe lângă evoluţia de pe terenul de fotbal, portughezul este foarte apreciat şi pentru calităţile sale fizice. Astfel, atacantul a fost votat cel mai frumos fotbalist de la Euro, la finalul unui sondaj la care au participat 12.000 de femei. Admiratoarele lusitanului au luat în calcul şi driblingurile, şi atitudinea fotbalistului pe teren.

Cele mai mari admiratoare ale portughezului sunt italiencele, nemţoaicele şi suedezele. Pe locul doi în clasamentul acestui sondaj este francezul Thierry Henry, urmat de italianul Fabio Cannavaro şi suedezul Freddie Ljungberg.

Nereida îi face marcaj strâns

Iubita lui Cristiano Ronaldo, modelul Nereida Gallardo, este decisă să cimenteze din ce în ce mai mult legătura cu starul portughez. Ea şi-a făcut un tatuaj cu iniţialele numelui fotbalistului pe încheietura mâinii. "Nereida doreşte să arate că este dedicată unui viitor împreună cu el. Vrea să îi arate tatuajul cu prima ocazie. Cristiano încă nu ştie nimic despre tatuaj", a declarat un prieten al cuplului, citat de cotidianul "The Sun".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite