Raul Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul spaniol a semnat un contract pe viaţă cu Real, un club pentru care numele de Raul reprezintă, la propriu şi la figurat, jumătate din istoria recentă. Acrescut avându-l ca idol

Atacantul spaniol a semnat un contract pe viaţă cu Real, un club pentru care numele de Raul reprezintă, la propriu şi la figurat, jumătate din istoria recentă.

Acrescut avându-l ca idol pe Hugo Sanchez şi a împlinit 30 de ani având la picioare cel mai răsfăţat public de fotbal din lume. Raul Gonzalez Blanco este o legendă vie a lui Real Madrid, clubul secolului 20 în fotbalul mondial. Cu 60 de goluri marcate în Liga Campionilor, Raul a devenit cel mai prolific marcator din istoria competiţiei şi cel mai bun fotbalist spaniol din toate timpurile.

Pentru orice suporter al Realului, numele Raul reprezintă cam ceea ce este Marius Lăcătuş pentru un stelist. Comparaţia nu este întâmplătoare pentru că, aşa cum "Lăcă" era dinamovist în copilărie, şi Raul şi-a făcut junioratul la marea rivală Atletico Madrid. Mai mult ca sigur ar fi devenit unul dintre gloriile clubului de pe Vicente Calderon dacă patronul de atunci, Jesus Gil y Gil, nu ar fi luat decizia de a desfiinţa grupele de juniori pentru a economisi bani. Realul atât a aşteptat şi a pus mâna pe perla de 15 ani care încă nu dobândise strălucire. După doi ani petrecuţi la Real Madrid B, Raul a făcut pasul spre echipa mare devenind, la 17 ani şi patru luni, cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat vreodată tricoul "blanco".

Raul este unul dintre cei mai premiaţi jucători din istorie. Pe lângă cele 14 trofee câştigate cu Real Madrid în Spania şi la nivel internaţional, fotbalistul a primit, printre altele, premii pentru cel mai bun sportiv spaniol al anului, cel mai bun atacant al Europei sau distincţia pentru al treilea jucător al lumii acordată de FIFA în anul 2001.

Copii botezaţi după glorii madrilene

Raul s-a remarcat şi prin fair-play-ul său deosebit. Astfel, vedeta Realului a avut o perioadă de 30 de luni în care nu a primit vreun cartonaş galben, iar în întreaga carieră nu a primit niciodată cartonaşul roşu într-o partidă oficială jucată la seniori. Pentru toate acestea, fanii lui Real au considerat că atacantul este mai mult decât un jucător, botezându-l sugestiv, "Raul Madrid". Pentru a-şi păstra vedeta, clubul madrilen a refuzat o ofertă de 95 milioane de euro din partea lui Chelsea.

Raul e căsătorit de nouă ani cu modelul spaniol María del Carmen Redondo Sanz. De la cununie, Raul şi-a sărutat verigheta la fiecare gol marcat. Cuplul are patru fii, primii doi, Jorge şi Hugo, au fost botezaţi după marile glorii madrilene Jorge Valdano şi Hugo Sanchez. Raul este cunoscut drept un jucător foarte superstiţios. Se spune că fotbalistul poartă la fiecare meci aceleaşi şosete ca şi în ziua sosirii la Real, iar în ziua meciului mănâncă, fără excepţie, carne de pui.

Ca orice spaniol care se respectă, Raul Gonzalez are o pasiune deosebită pentru coride, luptele cu taurii atât de controversate, dar atât de iubite de iberici. În aceeaşi măsură, fotbalistul iubeşte vânătoarea, iar între antrenamente urmăreşte la televizor emisiuni sportive şi documentare. Cartea preferată a lui Raul este "Alchimistul", iar actorul său preferat e Tom Hanks.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite