Portarul greu de ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carlo Cudicini a scăpat viu dintr-un grav accident de motocicletă, dar şi-ar putea încheia cariera.

Portarul italian de la clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur, care şi-a trăit momentul de glorie la Chelsea Londra (în anii 2000-2003), ­şi-ar putea încheia cariera sportivă după ce la 12 noiembrie a suferit un accident de motocicletă.

Fotbalistul se poate considera însă norocos că a scăpat cu viaţă. Goalkeeperul în vârstă de 36 de ani se îndrepta spre terenul de antrenamente al echipei sale când a scăpat controlul motorului său, un BMW R1200 GS, şi a lovit un autoturism pe o stradă din estul Londrei.

Cudicini s-a ales cu fracturi la ambele mâini, dar şi la pelvis. Femeia care conducea maşina acroşată a scăpat fără nicio zgârietură, la fel ca fiul ei, aflat pe bancheta din spate.

Motocicleta, interzisă fotbaliştilor

Vestea accidentului l-a şocat pe ­Harry Redknapp, antrenorul echipei Tottenham Hotspur, care nici nu aflase că elevul său deţine o motocicletă. „Carlo este un norocos că a scăpat cu viaţă. Nu ştiam că are motor şi nici nu încurajez pe nimeni să aibă unul. Dar nu este timp pentru asta. Sper doar ca portarul nostru să se facă bine."

Oficialii clubului din nordul Londrei au confirmat că în contractele fotbaliştilor există un paragraf care interzice practicarea sporturilor extreme, printre care şi mersul pe motocicletă.

Medicii care l-au luat în primire pe Cudicini sunt au rezerve în privinţa şanselor portarului de a mai reveni pe gazon, dar afirmă că viaţa lui Carlo nu este în pericol. La Chelsea, Cudicini a fost foarte apreciat de colegi pentru uşurinţa cu care lega prietenii.

A fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Adrian Mutu, în perioada pe care „Briliantul" a petrecut-o pe Stamford Bridge. De asemenea, s-a împrietenit fără niciun fel de ranchiună şi cu Petr Cech, contracandidatul său pentru postul de portar la Chelsea.

image

Cehul, care a suferit şi el o gravă accidentare în urmă cu trei ani, l-a vizitat zilele trecut pe Cudicini la spital.

Fotbalul, tradiţie de familie

Deşi are o vârstă la care excentricităţile sunt lăsate în urmă, Cudicini nu-şi refuză niciun capriciu. Fără a fi un „teen-idol", portarul a investit 11.000 de lire sterline într-o motocicletă BMW R1200 GS, care poate atinge viteza de 208 kilometri pe oră.

Cudicini este necăsătorit, dar are o relaţie de lungă durată cu vedeta de televiziune Alessia Marcuzzi, care prezintă un show de tip Big Brother în Italia.

El provine dintr-o familie cu tradiţie în fotbalul italian. Tatăl său, Fabio Cudicini, a fost timp de cinci ani portarul echipei AC Milan, iar bunicul său, Guglielmo a fost de asemenea fotbalist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite