Piţurcă jr: "N-am timp de fete!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alex Piţurcă spune că selecţionerul României îl ajută mereu cu sfaturi şi observaţii înainte şi după meciuri. Unul dintre protagoniştii salvării Pandurilor de la retrogradare,

Alex Piţurcă spune că selecţionerul României îl ajută mereu cu sfaturi şi observaţii înainte şi după meciuri.

Unul dintre protagoniştii salvării Pandurilor de la retrogradare, Alexandru Piţurcă, se află în cea mai fastă perioadă a carierei. La 24 de ani, atacantul a marcat în această primăvară patru goluri şi a dat mai multe pase decisive. Secretul este simplu: "Tot ce mă interesează acum este doar cariera". La 24 de ani, Alex Piţurcă a bifat momente pe care alţi fotbalişti nu le realizaează poate niciodată. A jucat la Steaua, a prins un transfer în liga a doua germană, la Regensburg (2003), şi mai ales unul la multipla campioană a Bulgariei, ŢSKA Sofia.

Norocul însă nu i-a surâs şi nu a reuşit să confirme. Transferul la echipa Pandurii Tg. Jiu, antrenată de Eugen Neagoe, vărul tatălui Victor Piţurcă, părea o alegere de compromis. După un retur modest, Alex a traversat în retur cea mai bună parte a carierei. Cele patru goluri, pasele de gol şi penalty-urile obţinute au contribuit decisiv la slavarea de la retrogradare a unei echipe ce părea condamnată. "Eugen şi cu tata se sfătuiesc des, dar tatăl meu nu influenţează decizia antrenorului. Joacă cine merită şi am muncit mult să ajung aici. S-a văzut prin evoluţiile mele că nu am beneficiat de tratament preferenţial", a spus fotbalistul. Alex este conştient de importanţa sfaturilor primite de la tatăl său. "Am mare noroc cu el. Mereu vorbim, înainte de meci mă sfătuieşte, iar după aceea îmi spune ce am făcut bine şi ce am făcut rău. Cu laudele mai uşor, că nu este genul. Nici după ce am dat gol şi pasă de gol cu Dinamo nu a fost entuziasmat. M-a felicitat şi atât".

Neagoe, un antrenor "de-al nostru"

Începutul returului a găsit o echipă gorjeană debusolată cu şanse minime de salvare. Tehnicianul portughez Teixeira a debutat cu stângul în Liga I. "Nu ştia deloc fotbalul din Liga I. E greu să vii de afară şi să salvezi o echipă de la retrogradare. La cum am început, sincer nu mai credeam să scăpăm". Salvarea s-a numit Eugen Neagoe care părăsise echipa cu doar câteva luni înainte. "A venit domnul preşedinte Condescu şi ne-a întrebat pe noi, pe jucători, dacă îl vrem înapoi pe Eugen. Toţi am răspuns afirmativ, a venit antrenor şi de atunci totul e mers bine. Are metode moderne de antrenament, este apropiat de vârsta noastră, ce mai, e de-al nostru".

"Tata crede mult în echipa lui"

Chiar dacă echipa naţională a României va juca la Euro 2008 cu Franţa, Italia şi Olanda, Alex Piţurcă spune că tatăl său este optimist. "Va fi foarte greu, pentru că întâlnim unele dintre cele mai bune echipe din lume. Am vorbit des cu tata despre Euro şi pot spune că e optimist. Are mare încredere în echipa lui. Până la urmă depinde de forma de moment a fiecărei echipe. Deşi este o competiţie puternică, se poate întâmpla orice", a declarat Piţurcă jr.

Deşi atacantul a fost în atenţia presei şi datorită aventurilor sale amoroase cu vedete din showbiz-ul românesc, Alex s-a făcut băiat cuminte. "Nu ies prin cluburi, nu prea ies nici prin oraş. Doar mă antrenez, mănânc la club şi mă odihnesc acasă. Sunt singur de ceva timp, pentru că acum mă concentrez doar pe carieră", ne-a mărturisit fotbalistul Pandurilor. Ultima relaţie de durată a tânărului fotbalist a fost cea cu fosta componentă a trupei ASIA şi ulterior vedetă Playboy, Alina Crişan. După o poveste de dragoste de aproape doi ani, cei doi s-au despărţit anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite