Paul, ce "gazzastru"! Gascoigne, la fundul paharului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce l-au pierdut, în 2005, pe marele George Best, britanicii asistă neputincioşi la autodistrugerea unei alte legende a fotbalului din Insulă, Paul "Gazza" Gascoigne. Clinica

După ce l-au pierdut, în 2005, pe marele George Best, britanicii asistă neputincioşi la autodistrugerea unei alte legende a fotbalului din Insulă, Paul "Gazza" Gascoigne.

Clinica londoneză "The Priory" are, de la mijlocul acestei săptămâni, un pacient faimos. Legenda fotbalului englezesc, Paul Gascogine, s-a prezentat de bunăvoie la porţile instituţiei. În vârstă de 41 de ani, "Gazza" suferă de alcoolism şi de depresie şi a luat decizia de a se interna. O decizie inspirată, având în vedere că şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi vorbind singur şi învârtindu-se în cercuri în holul hotelului Kensington, din Londra. Gascoigne, adus cu ajutorul poliţiştilor la clinică, a îngrozit opinia publică după ce a încercat să se sinucidă.

Unul dintre copiii răsfăţaţi ai presei din Anglia şi nu numai, Gascoigne a făcut pe 4 mai o comandă ciudată serviciului de room service de la hotelul de lux "Millennium". După o perioadă petrecută la un alt hotel londonez, "Mandarin Oriental", unde le-a cerut gazdelor sale inclusiv cocaină, englezul a sunat din camera sa de la "Millennium" şi a cerut o friptură.

După câteva minute, a sunat din nou şi le-a spus celor din stafful hotelului că nu mai vrea fripură, ci doar cuţitul. În acel moment, angajaţii de la "Millennium" au ajuns la concluzia că trebuie să sune la poliţie. Fostul star al lui Lazio, Tottenham şi Newcastle United, probabil sătul să mai aştepte cuţitul, a fost găsit dezbrăcat în baia camerei sale, încercând să se înece în cadă.

"Le-a spus poliţiştilor că dacă nu-şi poate tăia venele vrea să se înece", a declarat unul dintre martori, pentru tabloidul "The Sun". A fost momentul în care fanii au aflat cât de grave sunt problemele omului care a strălucit în tricoul naţionalei Angliei timp de un deceniu.

Aniversare tristă

În urma ultimelor sale derapaje, Gascoigne şi-a petrecut cea de-a 41-a aniversare la clinica "The Priory", însă apropiaţii sunt sceptici în privinţa sa. După fiecare externare, englezul s-a întors la alcool şi, susţin unele ziare, la droguri, apropiindu-se din ce în ce mai mai mult de soarta fostului star al lui Manchester United, George Best, care a murit, în 2005, din cauza unor probleme de sănătate cauzate de alcoolism.

Nu vrea să audă de Bianca

O altă figură faimoasă a familiei Gascoigne e Bianca, fiica vitregă a fostului fotbalist, care ţine la rându-i prima pagină a ziarelor. Copil din prima căsătorie a primei soţii a lui Paul, Sheryl, Bianca nu e recunoscută de Paul ca fiind fiica sa, fie şi adoptivă. În schimb, Bianca şi-a construit singură un nume după ce a participat la o emisiune de tip reality la ITV, numită Love Island. Cu apariţii dese în paginile tabloidelor britanice, Bianca Gascoigne a pozat şi pentru reviste ca "FHM" sau "Maxim".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite