Offside

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Paraschiv: "Steaua? A treia şansă la titlu" După o jumătate de an petrecută la Rimini Calcio, Sorin Paraschiv s-a obişnuit cu fotbalul italian, dar recunoaşte că în Serie B se

Sorin Paraschiv: "Steaua? A treia şansă la titlu"

După o jumătate de an petrecută la Rimini Calcio, Sorin Paraschiv s-a obişnuit cu fotbalul italian, dar recunoaşte că în Serie B se joacă mai dur. Ex-stelistul şi-a luat gândul de la naţională şi este sceptic în privinţa şanselor la titlu ale foştilor colegi din Ghencea.


- Sorin, ai reuşit să te adaptezi la stilul de viaţă de acolo?


- M-am integrat destul de bine. Sunt cu familia, cu soţia, Ioana, şi băieţelul, David, de un an şi patru luni, dar ne simţim cam singuri. Nu e uşor printre străini. Noroc că mai găsim români. De exemplu, soţia magazinerului de la club este româncă şi mai ieşim cu ei la masă. În rest, oraşul e frumos, e o staţiune de fapt. Vara vin aici milioane de turişti.


- Cu fotbalul italian te-ai obişnuit?


- Partea asta e mai dificilă. Se joacă în forţă şi în viteză. Îmi este greu pentru că toţi sunt solizi şi au în jur de 1,85 m. Se joacă însă fotbal de calitate.


- Se spune că Serie B e cel mai dur campionat din lume. E adevărat?


- E corect. Păi mie mi-au spus cei de aici că mi-ar fi mai uşor în Serie A, că acolo mai găseşti spaţii, se mai deschid echipele. În "B", echipele sunt de valori apropiate. Serios, nu mă aşteptam să fie aşa greu.

- N-ai rămas dator etapa trecută...


- Da, am jucat şi eu dur şi am fost eliminat. E păcat pentru că marcasem pentru 1-0 cu Ascoli, dar în repriza a doua am pus o talpă pe gleznă şi am luat "roşu". Acum stau lângă radio, că trebuie să înceapă meciul băieţilor de la Treviso.


- Te-au tachinat colegii când s-a tras la sorţi grupa pentru Euro?


- Italienii nici nu concep să nu câştige grupa. Nu le este frică de România şi nici de Olanda sau Franţa. Sunt campioni mondiali doar. Eu zic că dacă noi trecem de grupa asta suntem eroi.


- La Steaua erai printre cei mai îndrăgiţi jucători. La Rimini cum e?


- Mă înţeleg bine cu suporterii. Mă recunosc pe stradă, mă salută. Îmi spun ori "Para", ori "Sorin", că e mai simplu. Imediat după ce m-am transferat m-au recunoscut nişte români şi m-au întrebat dacă sunt în concediu la Rimini.


- Apropo de Steaua, ce şanse îi dai la titlu?


- Cred că are şansa a treia. Cel puţin după cum arată clasamentul. A transferat jucători valoroşi, am urmărit toate amicalele lor. Să-i vedem ce pot în meciurile oficiale. CFR Cluj a fost cea mai constantă echipă şi e favorită la titlu. (Cristian Predan)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite