Nadal: "Prefer să mângâi trofeele decât să le pup"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din aprilie 2005 şi până în mai 2007, spaniolul a câştigat un număr-record de 81 de partide pe zgură. Aceasta este cea mai lungă serie de succese consecutive obţinute de un jucător de

Din aprilie 2005 şi până în mai 2007, spaniolul a câştigat un număr-record de 81 de partide pe zgură. Aceasta este cea mai lungă serie de succese consecutive obţinute de un jucător de tenis pe o singură suprafaţă din istoria modernă a sportului alb. Cel care a pus capăt acestei serii incredibile a fost Roger Federer, în finala mastersului de la Hamburg. Între timp, Nadal şi-a continuat seria de succese ajungând la impresionanta cifră de 103 victorii în 104 jocuri pe zgură.

- Ai spus că-l admiri pe Federer… În aceste condiţii cum poţi să fii rivalul eleveţianului?

- Da, îl admir, aşa că nu aş putea spune că suntem rivali. El este numărul 1, eu sunt numărul 2 şi încerc să ajung în locul lui. În plus, sunt foarte motivat atunci când evoluez împotriva lui şi îmi place această competiţie.
- Jocul tău se bazează mult pe componenta fizică. Nu crezi că vei avea o carieră mai scurtă?

- Am început să joc tenis când eram foarte-foarte tânăr şi de aceea este posibil şi să-mi închei cariera mai repede. Joc un tenis agresiv, dar nu aş putea spune că partea fizică este dominantă.

- Ce-i cu obiceiul de a mângăia trofeele câştigate?

- Am început să fac asta atunci când am câştigat primul meu trofeu. Şi de atunci am continuat. Prefer să mângâi trofeele decât să le pup.

- Dacă ai putea, împotriva cui ţi-ai dori să joci?

- Aş juca împotria lui Bjorn Borg. Este foarte puternic mental şi aş vrea să văd dacă îi fac faţă. Sincer, cred că ar câştiga.

- Ţi se pare normal ca femeile să primească aceleaşi premii ca şi bărbaţii?

- Sunt de acord ca femeile şi bărbaţii să fie egali în tot dar, în tenis, femeile trebuie să joace şi ele câte cinci seturi, nu trei, dacă vor să câştige la fel.

- Acum că eşti faimos, mai poţi duce o viaţă normală?

- În Mallorca se poate. Acolo pot merge la supermarket fără să fiu oprit pentru a da autografe. Acolo lumea mă cunoaşte nu pentru că sunt un jucător de tenis faimos, ci pentru că am crescut în acel oraş.

- Ce-ţi place să faci în timpul liber?

- Iubesc golful şi pescuitul, mai ales atunci când sufăr un eşec. Mă relaxează enorm. Apoi, de câte ori pot, ies împreună cu prietenii, mai ales că îi văd foarte rar. (Sursa: Time.com, traducerea şi adaptarea Bogdan Petrache)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite