"Meseria mea e golul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Dănciulescu consideră familia un sprijin pentru momentele grele din viaţă, iar pentru el - locul ideal nu este deloc terenul de fotbal. Atacantul echipei de fotbal Dinamo Ionel

Ionel Dănciulescu consideră familia un sprijin pentru momentele grele din viaţă, iar pentru el - locul ideal nu este deloc terenul de fotbal.

Atacantul echipei de fotbal Dinamo Ionel Dănciulescu este genul de om căruia nu-i place să apară prin reviste mondene. Familist convins, golgheterul Ligii I îşi petrece tot timpul liber alături de soţie, Mihaela, şi de fetiţă, Diana-Maria.

A jucat fotbal la Steaua, iar în derby-urile cu Dinamo devenise "bestia nerra" pentru roş-albi prin golurile pe care le marca constant. Apoi, după ce s-a certat cu antrenorul de atunci al roş-albaştrilor, Victor Piţurcă - pe motiv că a refuzat să-şi anuleze clauza de reziliere şi contractul cu ISM (firma fraţilor Becali), a ajuns la Dinamo.

Adică la echipa la care mai activase în tinereţe, înainte de a se transfera în Turcia, la Altay Izmir. "Am avut mari probleme cu fanii, care nu au agreat revenirea mea, mai ales că jucasem la rivala Steaua. Nu am avut ce face, am aşteptat ca timpul să rezolve aceste probleme, am încercat să înscriu şi să o iau practic de la zero. Am demonstrat că sunt un adevărat <> ".

I se spune "Corbul"

Fotbalistul recunoaşte cu sinceritate că, dacă nu ar fi avut familia alături, nu ar fi reuşit să depăşească toate problemele din viaţa sportivă. "Nu-mi plac cuvintele mari. Dar, vă spun sincer, înseamnă foarte mult pentru mine să am familia mereu aproape.

Este lucrul care mă face cel mai fericit", ne spune Danciu, care este poreclit de coechipieri "Corbul". El este genul de om pentru care viaţa înseamnă şi altceva în afară de maşini scumpe, haine de fiţe sau vile somptuoase.

"Am o casă normală. Este singurul loc în care uit de toate, în care mă simt fericit. De fapt, în familie îmi petrec momentele cele mai fericite din viaţă. Sunt un familist convins!" Dacă despre zona privată nu prea vrea să vorbească, "pentru că nu vreau să mă laud de unul singur (râde)", în schimb, dinamovistul se luminează la faţă când discuţia atinge un punct sensibil din viaţa sa, fetiţa.

"Ştiţi deja că pe fetiţa mea o cheamă Diana-Maria şi este la şcoală în clasa a doua." Iar râde, după care completează: "Bine, ea o ţine sus şi tare că nu-i place şcoala, ba chiar că o urăşte. Dar, sincer vă spun, învaţă foarte bine, ca să ajungă o persoană importantă în viaţă, ca să o citez pe ea. A fost cea mai fericită zi din viaţa mea cea în care s-a născut Diana".

Poate atipic pentru un fotbalist, Dănciulescu nu preferă cluburile. "Când am timp liber, stau cu ai mei. Mergem la un film, ne plimbăm prin parc - altfel spus, ne simţim bine împreună. Pot spune că am învăţat în timp să apreciez banul.

Am obţinut ce am vrut, dar cu multă muncă, şi sunt convins că şi acum este loc de mai bine." Conştient că viaţa de fotbalist va avea un final, Ionel şi-a investit o parte din bani într-un business. "Sunt de ceva vreme în lumea afacerilor.

Am un restaurant, împreună cu un asociat, undeva în Bucureşti. Mă bucur că merge bine, deci e o investiţie bună. Nu are rost să vorbesc acum câţi bani am acumulat din activitatea de fotbalist. Pot spune doar atât: dacă ştii să-ţi gestionezi bine banii, poţi duce o viaţă lipsită de griji."

L-a egalat pe Mircea Sandu

Dănciulescu este un nume care va mai fi pomenit în viitor, datorită performanţelor sale ca atacant. Prin reuşita de la Timişoara, Ionel l-a egalat în clasamentul all-time pe Mircea Sandu (168 de goluri). "Meseria mea e golul. Nu ştiu ce va fi pe viitor, dar nu mi-am propus să dărâm recorduri. Sunt mândru de realizările mele, dar acum mai mult mă interesează ca Dinamo să depăşească perioada mai puţin fastă şi să prindem un loc de Europa."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite