Magicianul amorez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 23 de ani, Cristiano Ronaldo a fost ales de FIFA al treilea jucător al lumii, este lider la Manchester United şi candidat la titlul de cel mai bun jucător din Champions League ediţia

La 23 de ani, Cristiano Ronaldo a fost ales de FIFA al treilea jucător al lumii, este lider la Manchester United şi candidat la titlul de cel mai bun jucător din Champions League ediţia 2007-2008.

Aşteaptă să fie un idol. Face faţă la orice echipă, în orice campionat şi la orice nivel", au fost cuvintele marelui Eusebio la adresa tânărului Ronaldo. Născut la Funchal, în insula Madeira, Cristiano a făcut cunoştinţă cu mingea de fotbal la doar trei ani. După încă 16 ani avea să devină posesorul tricoului cu numărul 7 al lui Manchester United şi răsfăţatul a milioane de fani.


După patru ani şi jumătate petrecuţi la Manchester United, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai important om al "diavolilor". Portughezul este golgheter atât în Premier League, unde a contabilizat 19 reuşite, cât şi în Liga Campionilor, unde a înscris de cinci ori în şase partide şi împarte prima poziţie în topul marcatorilor cu suedezul lui Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovic. Cota sa pe piaţa transferurilor: 70 milioane de euro.


Botezat după Ronald Reagan


Născut într-o familie modestă din Madeira, Ronaldo a început fotbalul odată cu şcoala, la echipa de amatori Andorinha unde tatăl său, Diniz, era magaziner. Tot tatăl său a fost cel care i-a pus numele Ronaldo, după preşedintele american Ronald Reagan, pe care lusitanul îl admira foarte mult. Cristiano are două surori, Elma (33 de ani) şi Liliana Catia (31 de ani), ultima fiind cântăreaţă sub numele de scenă Ronalda.


La 12 ani a fost descoperit de Sporting Lisabona, marea rivală a Benficăi, echipa iubită de micul Cristiano. Şansa primită a fost însă prea mare pentru a fi ratată şi copilul a mers la clubul "leilor". Ulterior, Ronaldo avea să-şi amintească prima zi petrecută la şcoala clubului Sporting: "Când am intrat în clasă şi mi-am spus numele, toţi copiii au izbucnit în râs. Accentul meu de Madeira era extrem de caraghios pentru ei. Îmi venea să plâng de ciudă".


Bölöni l-a impus la echipa mare


Micul Ronaldo s-a revanşat uimindu-şi antrenorii. A fost singurul junior din istoria lui Sporting care a jucat pentru grupele sub 16 ani, sub 17, sub 18, apoi la echipa mare a clubului într-un singur sezon! Când au remarcat ce potenţial uriaş are puştiul, oficialii lusitani au încercat să-i ofere tot confortul şi au adus-o pe mama lui Ronaldo la Lisabona. Cristiano a fost impus definitiv în prima echipă a "leilor" de către antrenorul român Ladislau Boloni, care a câştigat cu Sporting titlul de campion în anul 2002.


Primul contact al lui Cristiano Ronaldo cu Manchester United a avut loc în vara lui 2003, atunci când Sporting a jucat un amical pe propriul teren contra "diavolilor". Portughezii au învins cu 3-1, iar jocul excelent al lui Ronaldo i-a încântat pe englezi.

"După meci, băieţii vorbeau numai despre el în vestiar, iar în avion, când ne întorceam acasă, au insistat să-l transfer", a povestit managerul lui United, Alex Ferguson. În mai puţin de o săptămână, Ronaldo a ajuns pe Old Trafford contra sumei de 16 milioane de euro. Recent, mama lui Cristiano, Maria Dolores, a declarat într-un interviu pentru publicaţia madrilenă "AS" că îşi doreşte ca fiul său să ajungă la Real Madrid. Fotbalistul însă rămâne cel puţin deocamdată fidel lui United declarând că vrea să mai rămână la club încă cinci sezoane.


Cea mai mare realizare personală a lui Cristiano Ronaldo este câştigarea Balonului de Argint în 2007. Portughezul s-a aflat în spatele vedetei lui AC Milan, brazilianul Kaka, dar în faţa argentinianului lui FC Barcelona, Lionel Messi. Tot anul trecut, Ronaldo a fost desemnat de FIFA al treilea jucător al lumii. Odată cu transferul la Manchester United, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător portughez din istoria clubului.

Are faimă de mare cuceritor

Pe lângă evoluţiile de pe terenul de fotbal, Ronaldo a ţinut capul de afiş al ziarelor cu aventurile sale amoroase. Printre cuceririle sale celebre s-a numărat actriţa şi modelul englez Gemma Atkinson (foto). Portughezul a fost subiectul presei de scandal în dese rânduri. În urmă cu patru luni a angajat patru prostituate pentru a le ţine companie lui şi colegilor săi de la United, Anderson şi Nani, iar recent a petrecut o noapte fierbinte într-un hotel din Roma alături de două dame de companie românce, dacă e să dăm crezare tabloidelor britanice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite