Lena Neuner, campioană la biatlon şi tricotat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schioarea germană a câştigat două medalii de aur şi una de argint la Vancouver
Schioarea germană a câştigat două medalii de aur şi una de argint la Vancouver

Magdalena Neuner a făcut furori la Olimpiada de la Vancouver. Frumoasa nemţoaică în vârstă de 23 de ani a cucerit trei medalii şi a atras privirile telespectatorilor din toată lumea.

Lena, cum o strigă prietenii, se numără printre cele mai rapide şi tinere campioane la biatlon din întreaga lume. La doar 21 de ani, ea a câştigat Cupa Mondială şi trei titluri la Campionatele Mondiale, devenind cea mai tânără deţinătoare a titlurilor din istoria biatlonului. Aceste succese au trezit atenţia presei internaţionale, Magdalena Neuner devenind una dintre cele mai populare atlete din Germania.

Succesul ei a crescut la Jocurile Olimpice de la Vancouver, prima competiţie de acest nivel din cariera sa. Magdalena a reuşit să obţină trei medalii: aurul, la urmărire 10 kilometri şi la 12,5 kilometri start în bloc şi argintul în proba de sprint 7,5 kilometri.

A refuzat să pozeze în „Playboy"

Frumoasa blondină cu ochi albaştri şi un zâmbet cuceritor a fost ofertată de numeroase reviste glossy din Germania pentru interviuri şi şedinţe foto. Numită printre cele mai sexy sportive la Jocurile Olimpice de la Vancouver, schioarea a spus „nu", în 2007, uneia dintre cele mai prestigioase reviste pentru bărbaţi, „Playboy", ediţia din Germania. Spre deosebire de alte sportive, ea preferă să fie imaginea produselor tricotate de care se simte foarte atrasă.

„Nu este nimic mai plăcut în lumea asta ca după o zi geroasă să vin acasă şi să mă cuibăresc în pătura călduroasă. Mai mult chiar îmi place să tricotez, să împletesc. Şi asta fac şi în deplasările pe care le am în cursul anului. Nu numai că mă relaxează, dar şi îmi dă sentimentul acela că mă aflu acasă", a motivat germanca pe blogul personal. Iar fanii ei o aprobă şi îi sar în ajutor.

„Neuner nu are nevoie să apară în reviste pentru bărbaţi. Este o vedetă deja în lumea sportului. Toată lumea ştie că este frumoasă, ba şi mai mult, faţă de celelalte care pozează pentru astfel de publicaţii, are foarte mult talent", a spus Marina Borel, venită să-şi încurajeze favoriţii la Olimpiada de la Vancouver.

Va fi ambasadoarea fotbalului feminin

Biatlonul este cel mai popular sport de iarnă în Germania. Evenimentele de la Cupa Mondială sunt urmărite de peste cinci milioane de telespectatori. După ce a devenit triplă campioană mondială în 2007, Neuner a fost numită cea mai iubită sportivă din ţara sa, spunându-i-se adesea „Lena de aur". Imediat, popularitatea ei a ajutat-o să semneze o mulţime de contracte de publicitate şi să primească diferite premii sportive.

Astfel, biatlonista a câştigat titlul de „sportiva anului" în 2007 şi 2008 la specialitatea ei, precum şi cea mai înaltă distincţie a Federaţiei Germane de Schi, „Schiul de aur". Implicată în diferite proiecte ce militează pentru mişcare în Germania, forul intern de fotbal a desemnat-o pe Magdalena Neuner ambasadoare a Campionatelor Mondiale de fotbal feminin din 2010, care se vor desfăşura în ţara sa natală, dar şi cel mai puternic membru al comitetului care susţine candidatura oraşului München pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018.

Mai mult, imediat după dubla de la Olimpiadă, ea a primit o ofertă de la Uli Hoeness, preşedintele clubului de fotbal Bayern München, care i-a propus un post în cadrul departamentului de marketing al grupării bavareze. „Sunt extrem de flatată de această propunere. Mă voi gândi la ce voi face în viitor, vreau să îmi păstrez opţiunile deschise. Nu am devenit campioană olimpică pentru a fi o vedetă", a explicat Neuner.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite