Fotbal în stil latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai scumpi cinci jucători transferaţi în Serie A valorează cât bugetul celor 18 formaţii din prima ligă a României. În această vară, cluburile italiene au făcut transferuri de 90 de

Cei mai scumpi cinci jucători transferaţi în Serie A valorează cât bugetul celor 18 formaţii din prima ligă a României. În această vară, cluburile italiene au făcut transferuri de 90 de milioane de euro. În Spania, Barcelona a făcut cele mai mari investiţii.

Juventus, Milan, Inter, Fiorentina sunt cluburile care au cel puţin un jucător în topul celor mai scumpe cinci transferuri din Serie A. Unul dintre cele mai galonate campionate din lume a început ieri, iar lupta pentru titlu se anunţă extrem de dură. Din acest motiv, cluburile italiene au investit bani serioşi în aducerea de fotbalişti şi nu numai. S-au investit sume mari şi pentru aducerea unor antrenori cu nume, Mourinho la Inter fiind cea mai importantă mutare. Care sunt cei mai scumpi jucători ai verii?

1. Amauri (Palermo - Juventus) 22.800.000 euro

Atacantul brazilian s-a născut pe 3 iunie 1980, iar la începutul anului 2001 s-a transferat la Parma, dar a fost imediat împrumutat la Napoli. Până să ajungă la Juventus, atacantul a mai trecut pe la Piacenza, Messina, Chievo şi Palermo. Aici a cunoscut consacrarea, în 52 de partide reuşind să marcheze 23 de goluri. Interesant este faptul că el nu a jucat niciun minut în naţionala Braziliei, astfel că a devenit o ţintă pentru Roberto Donadoni.

2. Ronaldinho (Barcelona - AC Milan) 21.000.000 euro

Câştigător al titlurilor de "cel mai bun jucător din lume" şi "cel mai bun jucător din Europa", Ronaldinho părea că nu va pleca niciodată de la Barcelona. Cu toate acestea, el nu a mai făcut parte din planurile antrenorului Guardiola, iar transferul la AC Milan a venit ca o izbăvire. La gruparea italiană el va purta numărul 80, care reprezintă anul naşterii sale.

3. Muntari (Portsmouth - Inter Milano) 15.000.000 euro

Accidentările lui Cambiasso şi Vieira i-au obligat pe italieni să pornească în căutarea unui mijlocaş. Ei l-au ochit pe ghanezul de 23 de ani al celor de la Portsmouth şi au făcut o ofertă de nerefuzat englezilor. Muntari şi-a făcut debutul în fotbalul mare la Udinese, club pentru care a jucat timp de cinci ani, iar apoi s-a transferat la Portsmouth, unde a zăbovit un singur sezon. Are 42 de prezenţe în echipa naţională, pentru care a marcat 12 goluri

4. Gilardino (AC Milan - Fiorentina) 14.000.000 euro

Cariera atacantului de 26 de ani se leagă de antrenorul Cesare Prandelli. Tehnicianul este cel care l-a adus la Parma, în 2002, şi tot el este cel care a insistat pentru aducerea lui la Fiorentina, într-un moment nu prea fericit pentru fotbalist. Are 26 de prezenţe în naţionala Italiei, pentru care a marcat 10 goluri.

5. Mancini (AS Roma - Inter Milano) 13.000.000 euro

După cinci sezoane la Roma, brazilianul de 28 de ani a simţit că are nevoie de o nouă provocare în carieră, astfel că s-a transferat la Inter. Cunoscut pentru driblingurile sale, Mancini a ajuns în Italia în 2002, fiind transferat de la Atletico Mineiro la Venezia. A cunoscut gloria la AS Roma, formaţie pentru care a marcat 40 de goluri în 154 de jocuri.

Trei speranţe pentru Barcelona

Alves, Ceceres şi Hleb sunt fotbaliştii transferaţi în această vară de Barcelona, care speră astfel că câştige titlul după o pauză de doi ani. Acţionarii clubului catalan nu s-au împăcat cu insuccesele din ultimii doi ani, perioadă în care echipa nu a câştigat nici un trofeu, astfel că acum au băgat adânc mâna în buzunare. Barca a cheltuit aproape 91 de milioane de euro pentru a transfera şase fotbalişti. De altfel, doar trei fotbalişti aduşi de Barca au costat-o aproximativ 64 de milioane de euro. Prin comparaţie, Real Madrid a efectuat numai patru transferuri, pentru care a cheltuit aproximativ 34 de milioane de euro.

1. Daniel Alves (Sevilla - Barcelona) 32.000.000 euro

La 25 de ani, brazilianul a devenit cea mai scumpă "aripă" din istoria fotbalului. Alves s-a făcut remarcat încă de acum cinci ani, când, la Campionatul Mondial pentru tineret a fost desemnat al treilea cel mai bun jucător al turneului. A adunat 164 de meciuri în tricoul Sevillei, în şase ani, iar în momentul în care s-a realizat transferul la Barca a izbucnit în plâns.

2. Caceres (Villarreal - Barcelona) 16.500.000 euro

Despre fundaşul de 21 de ani nu se ştiu prea multe. Şi-a început cariera la Defensor Sporting, în Uruguay, pentru ca în februarie 2007 să fie transferat la Villarreal pentru un milion de euro. E jucător de bază în naţionala de tineret a Uruguayului, iar Barcelona i-a stabilit o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro.

3. Heitinga (Ajax - Atletico Madrid) 15.700.000 euro

Fundaşul de 24 de ani s-a format la juniorii lui Ajax şi tot aici a făcut pasul către fotbalul mare. A fost chemat la echipa mare în 2001, iar timp de şapte ani nu a mai putut fi îndepărtat din lot. Are 37 de jocuri la echipa naţională, pentru care a marcat cinci goluri, fiind prezent la CM 2004 şi Euro 2008.

4. Hleb (Arsenal - Barcelona) 15.000.000 euro

Este unul dintre cei mai buni jucători pe care Belarusul i-a dat vreodată. La 17 ani a semnat cu Bate Borisov, pentru ca, înainte să ajungă la Barca, să mai treacă pe la Stuttgart şi Arsenal. Înainte de a se apuca de fotbal, Hleb a fost gimnast, şi unul chiar foarte bun. În lumea fotbalului i se spune "Magicianul", din cauza modului în care manevrează mingea, iar în 2003 a fost la un pas de moarte în urma unui accident rutier produs în Minsk. În această vară, el s-a însurat cu o fostă cântăreaţă, Anastasia Kosenkova.

5. Rafael van der Vart (Hamburg - Real Madrid) 15.000.000 euro

Olandezul este încă un produs al faimoasei şcoli de fotbal numită Ajax. A intrat pe porţile academiei Ajax la vârsta de 10 ani, iar la 17 ani şi-a făcut debutul în echipa mare. În cinci ani, el a adunat 117 jocuri la Ajax pentru care a şi marcat 52 de goluri. În 2005, el s-a transferat la Hamburg şi a fost golgheter al echipei în chiar primul an. În vârstă de 25 de ani, van der Vart a semnat un contract pe cinci ani cu Real, devenind astfel al cincelea olandez care a ajuns la Madrid în ultimii patru ani.

Întotdeauna mi-am dorit să antrenez în Italia, la un club mare. Este o promovare mare pentru mine, iar pentru asta trebuie să le mulţumesc managerilor de la Inter.
Jose Mourinho,antrenor Inter

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite