Fabregas: "Lui Wenger îi datorez totul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cesc Fabregas este unul dintre tinerii care au început să strălucească sub comanda lui Arsene Wenger. Şi-a început cariera la juniorii lui FC Barcelona, dar în 2003 a venit la Arsenal

Cesc Fabregas este unul dintre tinerii care au început să strălucească sub comanda lui Arsene Wenger. Şi-a început cariera la juniorii lui FC Barcelona, dar în 2003 a venit la Arsenal Londra. La început nu a impresionat, dar, din cauza accidentărilor suferite de mai mulţi titulari, a fost tot mai mult utilizat. A jucat la Campionatul Mondial din 2006 şi face parte din lotul lărgit pentru Europeanul din această vară.

Care este evenimentul care ţi-a marcat cel mai mult cariera?

Nu pot răspunde la această întrebare. Au fost mai multe momente importante în viaţa mea: mutarea la Londra, debutul la Arsenal, primul gol pentru Arsenal, debutul în naţionala Spaniei… aşa că nu ştiu.

Cât de important a fost Arsene Wenger pentru cariera ta?

Lui îi datorez totul. Datorită lui am ajuns fotbalistul de astăzi. A avut încredere în mine şi a aşteptat până să mă maturizez. Tot ce îmi doresc acum este să-l pot răsplăti pentru acest efort.

Când ţi-ai dat seama că poţi ajunge un fotbalist de top?

La Campionatul Mondial de juniori U-17 am fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei, fiind totodată şi cel mai bun marcator Din acel moment, am crezut într-adevăr că voi face performanţă.

Cine este modelul tău în fotbal?

Tata, încă de când eram mic. A fost jucător de fotbal şi toată ziua eram în preajma lui. De la el am învăţat să joc fotbal, iar împreună comentam jocurile de la televizor.

Arsenal are un joc bazat pe pase dintr-o lovitură. Chiar aşa de bine te înţelegi cu coechipierii tăi încât să puteţi practica un asemenea joc?

Încercăm să nu ne îndepărtăm de această filozofie. Multă lume a pus sub semnul întrebării acest joc, dar performanţele din ultimii ani au demonstrat faptul că Wenger a avut dreptate. În plus, avem un lot omogen, iar pe teren ne găsim şi cu ochii închişi.

Când nu eşti pe terenul de fotbal, ce-ţi place să faci?

Îmi plac jocurile pe calculator, filmele văzute la cinematograf sau plimbările alături de prietena mea. Dar, cu adevărat iubesc muzica. Chiar şi în vestiar ascultam multe genuri muzicale, şi apoi făceam schimb de CD-uri.

Dacă nu ai fi jucat fotbal, ce ai fi făcut?

Aş fi fost un copil normal. Aş fi urmat o universitate şi aş fi încercat să câştig bani ca să am ce mânca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite