Dorinel Munteanu: "Dinamo luptă doar pentru orgoliu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al celor două rivale, Dorinel Munteanu, prefaţează derby-ul care poate decide campioana. Dacă Dinamo nu joacă decât pentru a împiedica rivala tradiţională în lupta pentru

Fostul jucător al celor două rivale, Dorinel Munteanu, prefaţează derby-ul care poate decide campioana. Dacă Dinamo nu joacă decât pentru a împiedica rivala tradiţională în lupta pentru titlu, roş-albaştrii sunt în faţa unei performanţe în care nu mai credeau în urmă cu două luni.Meciul dintre Dinamo şi Steaua, care se anunţă mai încins ca niciodată, se dispută duminică seară de la ora 20.30 şi este transmis în direct de Kanal D.

- Poate Dinamo să-i "sufle" titlul Stelei? - Dinamo are puterea să câştige, chiar dacă a avut un sezon şters. Este singura variantă prin care se pot revanşa faţă de suporteri. Este un derby şi orice rezultat este posibil. Steaua are avantajul că poate beneficia şi de un rezultat de egalitate.

- Totuşi, pentru Steaua meciul este vital...

- Dinamo luptă doar pentru orgoliu, în vreme ce pentru Steaua partida are o miză deosebită. Este un meci cât un titlu, şi acest lucru poate fi cu două tăişuri. Au motive să lupte, dar şi presiunea este uriaşă. Se poate întoarce împotriva lor. Rivalitatea este foarte mare şi Dinamo va face tot posibilul să câştige, dar mai trebuie să şi poată.

- Ai auzit de ameninţările dintre Borcea şi Becali?

- Din păcate ameninţările nu sunt o noutate. În fotbalul românesc, acest tip de declaraţii înainte de meciurile importante sunt normale.

- În ce măsură au influenţat erorile de arbitraj lupta pentru titlu?

- Părerea mea este că arbitrajul nu a stricat lupta dintre Steaua şi CFR Cluj. S-au făcut greşeli, nu ştiu dacă voit sau nu, dar pot spune sigur că un titlu se ia după 34 de etape, nu după un meci sau altul.

- Te aşteptai la o asemenea revenire a Stelei în retur?

- Pot spune că CFR Cluj a dat dovadă de multe slăbiciuni în această primăvară. Repet, sunt 34 de etape şi rareori seamănă turul cu returul. Au fost totuşi 11 puncte pe care Steaua le-a recuperat.

- Ai primit oferte de când ai părăsit pe FC Vaslui?

- Deocamdată nu am luat în calcul nicio variantă. Vreau să antrenez, pentru că niciunui antrenor nu-i place să stea fără echipă, dar voi vedea ce va fi când se vor încheia campionatele. Prefer să antrenez în străinătate, în Germania ar fi ideal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite