Dinu Pescariu: "Letiţia? O întâmplare fericită!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evită să vorbească deocamdată despre un nou mariaj, spune că are prieteni puţini, că este pasionat de golf, dar şi că cei din conducerea Federaţiei Române de Tenis sunt nişte penibili.

Evită să vorbească deocamdată despre un nou mariaj, spune că are prieteni puţini, că este pasionat de golf, dar şi că cei din conducerea Federaţiei Române de Tenis sunt nişte penibili. Ăsta e Dinu Pescariu.

Vi-l mai amintiţi pe Dinu Pescariu? Jucătorul de tenis? Cel mai probabil din meciurile de Cupa Davis ale României (competiţia care i-a plăcut cel mai mult), dar şi din cele două participări la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) şi Atlanta (1996). Unul dintre cei mai buni tenismeni născuţi vreodată în România.

Fostul număr 75 mondial (poziţie pe care s-a clasat prima dată pe 6 august 1998) nu a rămas departe de sportul care l-a consacrat. La 34 de ani, împliniţi luna trecută, Dinu este un om extrem de ocupat. Se împarte între clubul său de tenis, administrat de fundaţia care-i poartă numele, afaceri (pe care nu vrea să le facă publice) şi familie. Divorţat în vara lui 2004, după un mariaj cu Ileana Pescariu, Dinu este acum aproape de o nouă căsnicie. "Partea cu căsătoria este deocamdată o speculaţie pe care eu nu am de gând să o alimentez", ne-a spus sec fostul sportiv. El nu a negat însă că trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Letiţia Beraru, vedeta canalului Prima TV, unde prezintă emisiunea "Prima zi".

La nici 28 de ani, Letiţia este şi ea divorţată, chiar din acest an, după trei ani de căsnicie cu directorul de programe de la aceeaşi televiziune, Răzvan Enache, care este şi tatăl fiului ei, Vlad, în vârstă de trei ani. Fără tevatura specifică divorţurilor din lumea mondenă, fostul manechin a preferat să revină la numele de fată.
Discreţia Letiţiei l-a cucerit pe Dinu, care nu este genul de tip care să-şi petreacă serile prin discoteci sau pe la petreceri mondene. "Cu Letiţia m-am cunoscut fără să vreau, prin nişte prieteni comuni şi consider că a fost o întâmplare fericită. În rest însă, nu vreau să comentez mai multe pe marginea acestui subiect. Pe mine mă interesează că am o familie frumoasă, de care sunt foarte legat."

"Sper să fiu şi eu părinte"

În prezent, cei doi locuiesc împreună. Chestionat dacă îşi doreşte vreun copil, Dinu a explicat: "Îmi plac foarte mult copiii şi sper ca la un moment dat să fiu şi eu părinte". Până când dorinţa i se va împlini, Pescariu îşi îndeplineşte prerogativele de părinte prin a avea grijă de Vlăduţ, de care este foarte ataşat.

Chiar dacă a colindat lumea în lung şi-n lat, Dinu Pescariu surprinde când spune că nu are foarte mulţi prieteni. "Am foarte mulţi amici, dar puţini prieteni. Puţini, dar foarte buni!" Ex-tenismenul, ca orice om, are şi hobby-uri. "Poate o să vă surprindă, dar îmi place să gătesc. Iar cel mai mult îmi dau de lucru în perioada de vară. Bine, acum să nu credeţi că sunt vreun superbucătar, aşa că să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce. Dar gătesc bine ficat de gâscă, una dintre mâncărurile mele preferate. Şi la grătare mă pricep binişor."

După ce s-a lăsat de tenis, Dinu a descoperit încet-încet şi alt sport, care l-a acaparat în totalitate: "Îmi place mult golful. Pot spune că acesta este hobby-ul meu numărul unu". Deşi se fereşte să vorbească despre banii pe care i-a câştigat în carieră, motivând că nu ar fi corect faţă de publicul larg, Pescariu a spus totuşi că "banii câştigaţi i-am investit în lucruri solide. Asta, pentru că nu sunt un speculant bun şi nici riscul nu-mi place în mod deosebit".

Una dintre investiţiile lui Dinu este Clubul de tenis care-i poartă numele şi care este administrat prin fundaţia cu aceeaşi denumire: "De şapte-opt ani, mă ocup de acest club de tenis şi de agrement, pe care împreună cu familia mea l-am preluat şi apoi construit de la stadiul de teren viran".

O susţine pe Dragomir la preşedinţia FRT

După ce Ilie Năstase a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, era de aşteptat ca alţi foşti sportivi să fie dornici de a candida pentru ocuparea postului rămas vacant. Pescariu nu este însă interesat de acest aspect. "Situaţia de acum din cadrul federaţiei este una penibilă! Nişte oameni care făceau cândva cinste acestui sport se agaţă de funcţii şi vor să căpuşeze în continuare federaţia în loc să-şi vadă de treburile lor. Nu am să candidez pe niciun post al FRT, dar o voi susţine pe Sanda Dragomir", a declarat Dinu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite