David Villa, "puştiul" din Asturia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Villa, "puştiul" din Asturia
David Villa, "puştiul" din Asturia

Fanii spanioli au un nou idol. Cu patru goluri marcate în primele două partide la Euro, Villa este jucătorul numărul unu al echipei antrenate de Luis Aragones. Cel mai în vogă atacant al

Fanii spanioli au un nou idol. Cu patru goluri marcate în primele două partide la Euro, Villa este jucătorul numărul unu al echipei antrenate de Luis Aragones.

Cel mai în vogă atacant al momentului, David Villa Sanchez, s-a născut în urmă cu 26 de ani în orăşelul Langreo din provincia Asturia, situată în nordul Spaniei. În localitatea cunoscută pentru minele de cărbuni şi producţia de cidru şi-a început micul David cariera de fotbalist îndemnat de tatăl său, un miner pasionat de fotbal. În copilărie, viitorul atacant a suferit un accident care ar fi putut să-l lase cu handicap pe toată viaţa.

La vârsta de patru ani, David şi-a rupt osul femur al unuia dintre picioare în timp ce se juca. Totuşi, copilul s-a refăcut total într-un mod miraculos, astfel că la zece ani a putut fi legitimat la echipa locala Union Popular de Langreo.

La vârsta de 18 ani, Villa s-a transferat la echipa de juniori a clubului Sporting Gijon, echipa din cel mai mare oraş al provinciei Asturia. După trei ani, în care a marcat 50 de goluri, David a fost achiziţionat de Real Zaragoza, echipa care l-a propulsat în fotbalul mare.

De la vârsta junioratului i-a rămas porecla "El Guaje" care înseamnă "Puştiul" în dialectul asturian. Villa a rămas în inimile suporterilor acestui club prin golul marcat în finala Cupei Regelui Spaniei, care a consfinţit victoria lui Real Zaragoza în faţa lui Real Madrid (3-2).

Isprăvile atacantului l-au adus pe Villa în atenţia clubului Valencia care, în vara anului 2005, a plătit 12 milioane de euro pentru transferul său. După un an, David debuta la Campionatul Mondial din 2006 cu o prestaţie de vis, înscriind două goluri în poarta Ucrainei. Selecţionerul Luis Aragones l-a preferat pe tânărul atacant asturian în faţa experimentatului Raul sau a talentatului Fernando Torres.

Hattrick în cinci minute!

David Villa a reuşit să uimească Spania în primăvara lui 2006 când a marcat primul său hattrick în tricoul Valenciei, în doar cinci minute. Atacantul a înscris cele trei goluri în poarta echipei Athletic Bilbao între minutele 80 şi 85, ceea ce a reprezentat unul dintre cele mai rapide hattrick-uri din istoria fotbalului. În cei trei ani petrecuţi în tricoul "liliecilor", Villa a marcat 58 de goluri în 101 jocuri, devenind unul dintre cei mai prolifici atacanţi spanioli din istoria Primerei Division.

David Villa a avut o evoluţie entuziasmantă la Euro 2008 înscriind trei goluri contra Rusiei şi golul victoriei în ultimele secunde ale meciului cu Suedia. Jucătorul momentului în fotbalul european a atras atenţia marilor echipe de pe continent.

Chelsea Londra este dispusă să plătească pentru "noul Raul" în jur de 67 de milioane de euro. Şefii Valenciei s-au ţinut, însă, tari pe poziţii şi au anunţat că atacantul lor valoarează 100 de milioane de euro! Nici Villa nu pare dispus să plece în Anglia.

Se spune că unul dintre motive este că fotbalistul nu ştie decât limba spaniolă, astfel că i-ar fi foarte greu să se adapteze la un club din Premier League. Atacantul şi-a prelungit contractul cu "liliecii" până în 2013, având o clauză fabuloasă de reziliere de aproximativ 126 de milioane de euro!

A "furat" mingea de la meciul Spania-Rusia

David Villa a marcat un hattrick în meciul cu echipa naţională a Rusiei şi a devenit al şaptelea jucător care a reuşit această performanţă la un turneu final al Campionatului European. Încântat de cele trei goluri marcate, el i-a cerut mingea arbitrului Konrad Plautz la finalul meciului. Atacantul va duce balonul acasă, unde îl va păstra ca amintire.

Este tată de trei ani

La 26 de ani, David Villa este deja un familist convins. Fotbalistul s-a însurat cu Patricia pe vremea când fotbalistul juca la Real Zaragoza, iar pe 7 decembrie 2005 s-a născut unicul lor copil, fetiţa Zaida. Se spune că soţia lui Villa a avut un cuvânt greu de spus în refuzul atacantului de a se transfera în Anglia. Patricia nu este încă dispusă să părăsească ţară natală, având în vedere şi vârsta fragedă a fetiţei lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite