Copiii teribili ai fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile echipe din fotbalul european atrag, pe lângă vedete consacrate, şi tineri jucători care au impresionat de la o vârstă fragedă prin talentul lor deosebit. Pentru a-şi asigura

Marile echipe din fotbalul european atrag, pe lângă vedete consacrate, şi tineri jucători care au impresionat de la o vârstă fragedă prin talentul lor deosebit.

Pentru a-şi asigura semnăturile acestor "diamante neşlefuite", cluburile de renume nu ezită să cheltuiască sume care uneori depăşesc 20 de milioane de euro. Adesea este nevoie să treacă ani pentru ca pariurile făcute pe bani mulţi de şefii de club să confirme. Iată cinci dintre jucătorii care, după ce au depăşit statutul de juniori, se vor lupta în acest sezon pentru un post de titular în echipele lor.

Bojan Krkici (FC Barcelona)

Puştiul de origine sârbă a trecut prin toate grupele de copii şi juniori ale Barcelonei şi de un an face parte din lotul mare al clubului catalan. La nici 18 ani, atacantul a contabilizat deja zece goluri marcate în tricoul blaugrana. Bojan a fost inclus de selecţionerul Luis Aragones în lotul Spaniei pentru Campionatul European din această vară, dar tânărul l-a rugat pe tehnician să-l lase acasă, invocând oboseala şi motive personale.

Alexandre Pato (AC Milan)

La doar 18 ani, brazilianul Pato a costat-o pe AC Milan 22 de milioane de euro. Atacantul a jucat în sezonul 2006-2007 la Internacional, reuşind să marcheze şase goluri în zece meciuri. La sosirea în Italia, Pato a declarat că va înscrie la primul său meci pentru milanezi. S-a ţinut de cuvânt şi a dat un gol în meciul pe care AC Milan l-a câştigat în Serie A, cu scorul de 5-2, în faţa lui Napoli.

Toni Kroos (Bayern Munchen)

Talentatul mijlocaş al bavarezilor, Toni Kroos (18 ani), este una dintre cele mai mari speranţe ale fotbalului german. La debutul său în Bundesliga, fotbalistul a dat două pase de gol în 18 minute, iar în primul său meci din cupele europene, Kroos a dat o pasă de gol şi a marcat golul victoriei împotriva Stelei Roşii Belgrad într-un interval de doar 12 minute. Managerul general al lui Bayern Munchen, Uli Hoenes, i-a promis atacantului tricoul cu numărul 10 după ce va căpăta mai multă experienţă în fotbalul mare.

Karim Benzema (Olympique Lyon)

Atacantul de 20 de ani este un produs al academiei de fotbal Olympique Lyon, club la care joacă şi în prezent. În sezonul 2006-2007, antrenorul Alain Perrin i-a încredinţat postul de atacant central, misiune de care Benzema s-a achitat cu brio, înscriind 24 de goluri în 37 de meciuri. Pe 28 martie 2007, fotbalistul a debutat în naţionala Franţei într-un meci contra Austriei şi a înscris singurul gol al partidei câştigate de "cocoşi" cu 1-0.

Theo Walcott (Arsenal)

Atacantul "tunarilor" se află înaintea unui sezon în care va beneficia de toată încrederea antrenorului Arsene Wenger. Deşi se află la Arsenal de două sezoane, fotbalistul de 19 ani nu a avut ocazia să joace prea des din cauza concurenţei acerbe. După ce sezonul trecut a avut evoluţii apreciate, Walcott va fi una dintre piesele grele ale "tunarilor" în Premier League şi în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite