Contra ţine pumnii pentru Atletico Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul bănăţean va fi suporterul echipei spaniole în finala Ligii Europa, programată miercuri. Fostul internaţional, revenit la Timişoara, a jucat pentru echipa spaniolă timp de două sezoane.

„Los colchoneros", cum e poreclită gruparea din capitala Spaniei, va avea cel puţin un suporter în România în finala Ligii Europa cu englezii de la Fulham. „Guriţă" cunoaşte foarte bine atât istoria, cât şi stadiul în care se află acum clubul, şi speră că foştii săi colegi vor câştiga ambele finale în care joacă în perioada următoare.

„Atletico joacă în acest sezon două finale foarte importante, atât în Liga Europa, cât şi în Cupa Spaniei, şi sper să le câştige pe amândouă, ar fi extraordinar. N-au mai fost într-o finală europeană de 24 de ani şi au un singur trofeu european câştigat, acum 50 de ani. Sunt calificaţi şi în finala Cupei Spaniei, unde n-au mai fost de zece ani. A fost un sezon excelent pentru ei şi poate fi şi mai bine", spune fostul internaţional. Contra ţine legătura cu oameni din clubul la care a fost legitimat timp de patru ani. „Cunosc încă oameni din club din perioada în care am jucat acolo, chiar dacă nu au fost decât două sezoane. Am ţinut legătura cu preşedintele, cu câţiva dintre jucătorii care erau şi pe vremea aceea, ne trimitem mesaje", spune Contra.

Nu poate merge la Hamburg

Meciurile de campionat ale „Politehnicii" Timişoara îl împiedică pe fundaşul dreapta să asiste la finala care va avea loc la Hamburg. „M-aş duce la finală, însă nu pot, avem meciuri şi ultimele etape sunt foarte imporante. Le-am transmis, însă, mult succes. Cred că au puterea să câştige ambele trofee, pentru că în meciurile importante ştiu să se mobilizeze, au demonstrat asta în partidele cu Liverpool", spune Contra, care a jucat 34 de partide pentru Atletico.

Fotbalistul este de părere că Atletico are jucători de talie mondială, jucători care pot aduce primul trofeu în vitrina clubului după 1996, când madrilenii au cucerit atât campionatul, cât şi Cupa Spaniei: „Toată lumea se gândeşte că ultimul jucător important dat de Atletico a fost Fernando Torres, dar sunt jucători excelenţi acolo, de nivel mondial, ca Forlan, Ujfalusi, Simao sau Kun Aguero, jucători care fac diferenţa."

Cupa Cupelelor, singurul trofeu al madrilenilor

Până în acest sezon, cel mai bun rezultat european al madrilenilor a fost disputarea unei finale de Cupa Campionilor, trofeul care a precedat Liga Campionilor. În 1974, Atletico ajungea în ultimul act al competiţiei supreme intercluburi (după ce în turul al doilea trecuse de Dinamo Bucureşti), însă a pierdut în faţa lui Bayern München, la care juca legendarul Franz Beckenbauer. Spaniolii au fost atunci foarte aproape de trofeu, fiind nevoie de două meciuri pentru desemnarea câştigătoarei.

Primul meci s-a încheiat cu scorul de 1-1, după prelungiri, şi cum în acea perioadă regulamentul nu prevedea lovituri de departajare, a fost nevoie de încă un meci, două zile mai târziu, iar nemţii au câştigat cu 4-2. Singurul trofeu european deţinut de Atletico Madrid este Cupa Cupelor, câştigată în 1962, competiţie în care a atins din nou ultimul act în anul următor, şi încă o dată în 1985. În plus, ibericii au câştigat şi Cupa Intercontinentală în 1974, într-o finală cu formaţia argentiniană Independiente, meci pe care nemţii au refuzat să-l joace.

Atletico Madrid a câştigat de nouă ori campionatul Spaniei, însă în ultimii ani marile performanţe nu le-au fost la îndemână. Atletico s-a calificat de două ori consecutiv în finala Cupei Spaniei, în 1999 şi 2000, însă nu a reuşit să câştige, fiind învinsă de Valencia, respectiv Espanyol Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite