Coleen Rooney, fabrică de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consoarta lui Wayne Rooney este soţia de fotbalist cu cele mai mari venituri la finalul anului trecut.

Dacă orice bărbat de succes are în spate o femeie puternică, atunci ­Coleen Rooney confirmă regula. În vârstă de 24 de ani, englezoaica a câştigat în jur de 9,2 milioane de euro în ultimii doi ani, conducând detaşat în topul soţiilor de fotbalişti englezi la capitolul venituri. Cea mai mare parte a banilor vin din contractele pe care Coleen le are cu diverse televiziuni şi reviste mondene în care publică săptămânal articole.

Soţul ei, Wayne Rooney, nu se lasă mai prejos; dimpotrivă, acesta încasează de la Manchester United un salariu anual de aproximativ şase milioane de euro.

Cei doi se cunosc încă de când aveau 12 ani, dar sunt împreună din ultimul an de liceu. După şase ani de relaţie, Coleen şi Wayne s-au căsătorit în iunie 2008.

Revista „OK!" a plătit 2,8 milioane de euro pentru a avea exclusivitate de la ceremonia organizată cu ocazia nunţii. Cuplul poreclit de presa engleză „Wayleen" locuieşte într‑o vilă în valoare de 40 de milioane de euro, la care numai sistemul de securitate a costat 40.000 de euro!

Victoria Beckham, pe poziţia a treia

Pe locul doi al topului alcătuit de presa engleză se află Cheryl Cole, încă soţia fotbalistului lui Chelsea, Ashley Cole. Cei doi s-au despărţit la începutul acestui an, după ce Ashley a fost acuzat de aventuri extraconjugale. Cheryl a reuşit să adune 7,8 milioane de euro din cariera de cântăreaţă în trupa Girls Aloud şi din emisiunile de televiziune pe care le moderează. Se estimează că artista va câştiga 1,7 milioane de euro după revenirea în cadrul trupei Girls Aloud şi încă 1,4 milioane de euro din cariera solo, melodia „Fight for This Love" având vânzări record.

Chiar dacă e cea mai celebră soţie de fotbalist din fotbalul internţional, Victoria Beckham nu se mai omoară cu firea să câştige prea mulţi bani, ea figurând pe locul trei la capitolul venituri, cu „doar" 7,5 milioane de euro pe an. Vicky rămâne totuşi cea mai bogată soţie de fotbalist, cu o avere de 51 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind dobândită în urmă cu ani buni, pe când făcea parte din trupa Spice Girls.

Din topul alcătuit de presa engleză mai fac parte Elen Rives, fosta iubită a lui Frank Lampard (Chelsea), cu un venit de 4 milioane de euro, şi modelul Abbey Clancy, iubita lui Peter Crouch (Tottenham), cu un câştig de 2,3 milioane de euro. Alex Curran, soţia lui Steven Gerrard (FC Liverpool), ocupă un „modest" loc şase, cu venituri de 1,7 milioane de euro. Alex este considerată cea mai influentă soţie din echipa naţională a Angliei, alături de Coleen Rooney şi Victoria Beckham.

Un fotbalist făcut celebru de soţie

Frumoasa Nicola McLean e un caz special. În vârstă de 26 de ani, superba englezoaică e mai cunoscută în Albion decât soţul ei, mijlocaşul modestei Preston Noth End, Tom Williams, şi a avut venituri cel puţin cât ale soţului ei, în jur de 600.000 de euro. Devenit cunoscut prin intermediul soţiei, Williams a avut o carieră modestă, desfăşurată în eşaloanele inferioare, şi a bifat o prezenţă în naţionala Ciprului, de unde este originar prin mama sa.

Nicola s-a lansat pozând în cotidianul „The Sun", apoi a devenit cunoscută ca model şi din emisiunile de televiziune pe care le-a moderat. Cei doi locuiesc într-o vilă cu şase dormitoare în Peterborough, oraş unde Tom a jucat cel mai mult, şi au doi băieţei, unul de 4 ani, şi altul născut în martie anul acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite