Cinci promisiuni pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc se poate mândri cu o generaţie de jucători tineri care are şanse reale să se califice la Campionatul European U-21 din Suedia de anul viitor. S elecţionerul primei

Fotbalul românesc se poate mândri cu o generaţie de jucători tineri care are şanse reale să se califice la Campionatul European U-21 din Suedia de anul viitor.

S elecţionerul primei reprezentative, Victor Piţurcă, a pus deja ochii pe unii dintre tinerii fotbalişti care, sub comanda antrenorului Emil Săndoi, au însumat 16 partide consecutive fără înfrângere în ultimii doi ani. Astfel, "Piţi" caută alternative pentru jucătorii consacraţi în vederea campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

Cele mai importante patru echipe din fotbalul românesc, Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR Cluj, sunt echipele care dau cei mai talentaţi fotbalişti la lotul de tineret. "Adevărul" vă prezintă tinerii jucători care ar putea avea un cunvânt de spus în noul sezon din Liga I.

Răzvan Ochiroşii (Steaua Bucureşti)

Talentatul mijlocaş s-a lansat la clubul Steaua Dunării Galaţi. Echipa din Ghencea l-a transferat, intrând în conflict cu Oţelul Galaţi care a revendicat proprietatea jucătorului. După un lung proces, ajuns şi la Lausanne, Steaua a avut câştig de cauză şi astfel mijlocaşul a putut rămâne în Ghencea.

Ochiroşii a debutat în tricoul roş-albastru în mai 2005, la vârsta de 16 ani, într-un meci cu FCM Bacău. Un an mai târziu, mijlocaşul a marcat din penalty în poarta echipei ND Gorica, devenind cel mai tânăr marcator în cupele europene din istoria Stelei. Ochiroşii este titular în naţionala U-21 şi este văzut ca un posibil înlocuitor al lui Nicoliţă pe banda stângă a atacului stelist.

Bogdan Stancu (Steaua Bucureşti)

După ce a jucat câte un an la Dacia Mioveni, la FC Argeş şi la Unirea Urziceni, atacantul Bogdan Stancu (21 de ani) a ajuns la Steaua pe o sumă de un milion de euro. Fotbalistul, care este considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, a fost remarcat şi de antrenorul lui AS Roma, Luciano Spaletti, care l-a lăudat pe atacant după golurile marcate împotriva echipei romane şi a naţionalei olimpice a Italiei.

Gabriel Torje (Dinamo Bucureşti)

La doar 18 ani, mijlocaşul timişorean este titluar la Dinamo, pentru care a reuşit să înscrie în remiza din prima etapă a Ligii I de pe terenul echipei Pandurii. Cumpărat pentru două milioane de dolari de la FC Timişoara, Torje a devenit cel mai scump transfer, realizat între echipe, din România. Pe vremea când juca pentru formaţia de pe Bega, după un meci amical cu Fiorentina, mijlocaşul a fost lăudat de tehnicianul italienilor, Cesare Prendelli, care l-a caracterizat drept un jucător excepţional. Torje este şi el un om de bază al echipei naţionale U-21.

Lucian Răduţă (Rapid Bucureşti)

Aflat în curtea Rapidul de la vârsta de 16 ani, Lucian Răduţă este una dintre speranţele giuleştenilor. Poreclit de fani "Crouch din Giuleşti", cu trimitere la vedeta din atacul echipei engleze FC Liverpool, atacantul a făcut parte din naţionala de juniori U19, iar acum se află în atenţia selectionerului Emil Săndoi pentru reprezentativa U 21 a României.

Ciprian Deac (CFR Cluj)

Mijlocaşul, născut în Bistriţa, a început fotbalul profesionist la Gloria II, apoi, după un an petrecut la Unirea Dej, a semnat un contract cu CFR Cluj. Sezonul trecut, internaţionalul de tineret a fost împrumutat la Oţelul, iar în această vară fotbalistul a fost chemat la Cluj de antrenorul Ioan Andone care este decis să mizeze pe el în noul sezon. Deac a reuşit să marcheze în deplasarea de la Otopeni, din prima etapă, şi se anunţă unul dintre jucătorii importanţi ai unui club în care jucătorii români prind greu prima echipă.

Bogdan Stancu are execuţii bune, e un jucător de calitate. Ar putea ajunge să joace în Italia
Luciano Spaletti, antrenor AS Roma

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite