Cătălin Zmărăndescu: "Soţia m -a ţinut cu picioare le pe pământ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Zmărăndescu spune că tot ce a realizat în viaţă este exclusiv meritul său, că-i datorează multe soţiei sale, dar şi faptul că asocierea de imagine cu Gigi Becali i-a crescut

Cătălin Zmărăndescu spune că tot ce a realizat în viaţă este exclusiv meritul său, că-i datorează multe soţiei sale, dar şi faptul că asocierea de imagine cu Gigi Becali i-a crescut popularitatea.

Perceput de lume ca un tip dur, fără scrupule, Cătălin Zmărăndescu demonstrează că înainte de orice altceva este un simplu om. Dacă-l vezi cât de mult râde, cât de degajat vorbeşte indiferent de subiectul discuţiei, realizezi că sportivul ajuns la 35 de ani nu este doar o adunătură de muşchi. Îşi iubeşte familia şi spune că este suficient de inteligent pentru a reuşi singur în afaceri.

Cătălin a acceptat să vorbească pentru cititorii "Adevărul" şi despre un capitol mai puţin cunoscut din viaţa lui, familia. "Pentru un om ca mine, care lucrează într-un astfel de domeniu, expunerea trebuie obligatoriu să fie una cât de cât limitată în privinţa familiei", ne-a spus sportivul. La iniţiativa noastră, dialogul s-a derulat chiar la el acasă, undeva în cartierul bucureştean Militari.

Nici nu apucă să intre bine pe uşă, căci Alexandra (6 ani) şi Mihai (9 ani), mezinii familiei, sar în braţele lui. Undeva în spate, soţia sa, Cristina, zâmbeşte drăgăstos. "Nu-mi plac cuvintele mari, dar pentru mine familia este ceva unic, iar copiii, o realizare ce nu suportă comparaţie". Mândria de tată este fără margini: "De multe ori mă întrebam, copil fiind, de ce ai mei tot spuneau <> . Am înţeles abia după ce s-a născut Mihai. Este greu de descris în cuvinte. Nu se compară cu niciun premiu luat ca sportiv, vă garantez eu. Din acel moment, viaţa mea s-a schimbat radical".

Programul şi-l face acum şi în funcţie de copii. "Dimineaţa îl duc pe Mihai la şcoală şi pe Alex (numele de alint) la grădiniţă, dar mai apoi intră în grija exclusivă a Cristinei. Seara avem iar program împreună. Tragem o <> că aşa e normal (râde), asta dacă nu ajung târziu, că la ora 23:00 micuţii sunt deja în pat", povesteşte Cătălin.

"Domnul Becali mi-a dat doar un teren de 500 metri"

Chestionat în privinţa modului în care-i place să se relaxeze, sportivul a replicat: "Ştiţi ce-mi place cel mai mult? Cum ajung acasă, strig: Mihai, piciorul drept, Alex, piciorul stâng, masaj pe tălpi. Ai mei simt când vin obosit şi ştiu că fac asta ca să mă remonteze. Uneori o fac din plăcere, alteori pentru o primă substanţială (râde cu poftă). Au grijă să-mi reamintească că puşculiţa mai trebuie umplută".

Educaţia joacă un rol important în familia Zmărăndescu. "Nu vreau să-mi învăţ copiii să se obişnuiască cu bani dacă nu-i merită. Aşa cum îi premiez dacă merită, la fel îi şi amendez atunci când greşesc. Trebuie să respecte banul. La fel, i-am învăţat că numele Zmărăndescu nu trebuie terfelit de nimeni. Să nu accepte asta. Este o regulă a familiei mele, care trebuie respectată".

Proaspătul afacerist a avut şi de suferit de pe urma numelui său. "Poate nu o să mă credeţi, dar este adevărat. Pentru copiii mei, dar şi pentru soţie numele Zmărăndescu este o povară. Când intrăm într-un magazin, brusc preţurile cresc, orice serviciu pe care-l dorim ne costă dublu şi nu înţeleg de ce. Vă mai spun un lucru: tot ce am realizat am făcut-o cu forţe proprii. Nimeni nu mi-a dat nimic. Doar domnul Becali mi-a făcut cadou un teren de 500 de metri în Pipera. Toată lumea priveşte produsul finit şi spune: Mamă, ce casă are Zmărăndescu, ce maşină are, ce familie are, dar nimeni nu ştie cum te chinuieşti, că lipseşti cu zilele de acasă, că eşti mai mereu plecat, că poate mănânci o dată la două zile. Poate şi mie mi-ar fi plăcut să mă distrez mai mult prin discoteci".

"Am box cu soţia în fiecare zi"

Deşi are doi copii, Cătălin ar vrea să mărească numărul membrilor familiei. "Am box cu soţia mai mereu pe tema aceasta. Lupta este grea, pe mai multe reprize (râde). Sper ca la final eu să ies învingător. Cum blaturile nu-mi plac, atunci încerc şi eu cu o prăjitură, cu o floare, o atenţie, ceva".

Cătălin şi Cristina s-au cunoscut acum 13 ani. Un an mai târziu a urmat nunta. "Eu l-am acostat, aş putea spune chiar pe stradă", povesteşte Cristina. "De fapt, fratele lui a aranjat să ne vedem şi de atunci am rămas împreună". "Eu eram foarte timid atunci şi nu îndrăzneam să intru în vorbă cu ea. Lucram ca vânzător la o tarabă. Trebuie să recunosc că atunci a fost singura dată când eu am vorbit cel mai mult. Reţineţi, doar în prima zi a ascultat de mine, că după aia nu am mai avut loc de ea (râde)", a completat Cătălin.

Cătălin este foarte fericit şi mândru când îşi strânge soţia în braţe: "Recunosc că, dacă nu era Cristina să mă ţină cu picioarele pe pământ, nu reuşeam să ajung aici. Îi datorez totul. Îi mulţumesc că niciodată nu m-a pus să aleg între ea şi sport, deşi îmi mai spune acum că trebuie să mă retrag", a precizat sportivul, care i-a făcut zilele trecute cadou soţiei, de ziua ei, un Mercedes.

Inevitabil, discuţia atinge şi punctul Gigi Becali. "Sincer, cu riscul de a supăra, întotdeauna l-am preferat pe Gigi Becali când nu a fost implicat în politică. Mi-aş fi dorit să nu facă asta. Politica schimbă oamenii, de aceea mie nu-mi place. Eu m-am ataşat de omul care era Gigi Becali până să se apuce de politică. Dar, fiecare cu destinul lui. Dacă dânsul simte că trebuie să facă asta…"

L-am preferat pe Gigi Becali când nu a fost implicat în politică. Mi-aş fi dorit să nu facă asta. Politica schimbă oamenii.
Cătălin Zmărăndescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite