Blonda de la marketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Szabo lucrează pentru Federaţia Română de Atletism. În paralel, umblă prin şcoli şi licee pentru a descoperi noi talente. Federaţia Română de Atletism se află undeva în zona

Gabriela Szabo lucrează pentru Federaţia Română de Atletism. În paralel, umblă prin şcoli şi licee pentru a descoperi noi talente.

Federaţia Română de Atletism se află undeva în zona Arcului de Triumf din Bucureşti. Acolo, într-un birou micuţ, situat la etajul 1, îşi desfăşoară activitatea Gabriela Szabo. După o discuţie cu ea rămâi cu impresia că fosta sportivă, care are acum 32 de ani, mai are secrete pe care nu vrea să le divulge. Este ciudat să o vezi acum pe Gabi Szabo, una dintre cele mai mari sportive din istoria României, la un birou plin cu tot felul de acte şi documente. Este angajată în cadrul Departamentului de Marketing.


"Când eram sportivă, niciodată nu credeam că voi lucra într-un birou. În 2004, imediat după ce m-am retras, Iolanda Balaş mi-a propus să lucrez în cadrul federaţiei. Oferta m-a luat prin surprindere, mai ales că treceam printr-un moment confuz". Firesc, o întrebăm dacă nu a fost tentată să devină antrenoare. Răspunsul este unul sec: "Niciodată nu mi-am dorit asta. Şi aşa mi-am petrecut destul timp pe stadioane. Sigur că nu mă văd peste 30 de ani tot aici, la marketing, dar este o provocare".

Fosta atletă este convinsă că a procedat corect şi vrea ca şi în management să urmeze acelaşi traseu ca şi atunci când a fost sportivă: "Nu era corect şi nici nu puteam să fiu din prima într-o funcţie de conducere. Ar fi fost una dintre cele mai mari greşeli ale mele".


Pentru Gabriela Szabo, viaţa de familie nu s-a schimbat după ce s-a lăsat de marea performanţă. "Când eram sportivă, pe Zsolt îl tratam doar ca pe un antrenor, acasă era altceva. Tocmai de aceea, după ce m-am retras, viaţa noastră a rămas aceeaşi. Avem doar, pot spune, mai mult timp pentru noi şi pentru alte activităţi pe care nu puteam să le fac în trecut. Adică, să călătorim, să ne plimbăm, să mergem la cinematograf, eu să studiez. Şi acum am programul bine drămuit.

Suntem o familie absolut normală, cu bune şi cu rele". Din program nu lipseşte alergatul: "O fac în fiecare zi aproape. Am mare grijă de stilul meu de viaţă. Am grijă ce mănânc, deşi nu am ţinut niciodată regim. Dacă ar fi numai după mine, eu aş mânca şi dimineaţa, şi la prânz, şi seara cereale şi iaurt. Gătitul nu este o pasiune de-a mea, nu-mi place.

Dacă am chef de o friptură, mă duc la restaurant". Dacă maşinile le consideră un rău necesar, în schimb, ex-atleta se mândreşte că se îmbracă de la creatoarea Janine: "Doar pentru evenimente mondene însă. În rest, mă îmbrac de oriunde. Nu sunt o snoabă. Nu o să mă laud cu poşeta sau cu pantoful meu. Nu sunt ca aşa-zisele vedete de pe la noi".

Chestionată dacă se consultă cu soţul său, Zsolt Gyöngyössy, în deciziile pe care le ia, Szabo a replicat tranşant: "Acasă nu discutăm probleme legate de serviciu. Nici Zsolt nu-mi spune ce face el şi nici nu mă priveşte pe mine ce face el cu activitatea lui. Soţul meu este prea deştept ca să-i dau eu sfaturi". Imediat, agilă, aşa cum era şi pe pista de atletism, Gabriela schimbă subiectul: "Am iniţiat mai de mult campania <> , în cadrul căreia mergem prin şcoli pentru a convinge elevii să alerge şi pentru a găsi noi talente. Toţi trebuie să înţeleagă că atletismul este baza celorlalte discipline".


Are o casă în Africa de Sud


"Mă consider un om norocos pentru că am avut şansa să văd lumea. Chiar dacă nu în amănunt, pentru că eram numai la concursuri. Am cunoscut mentalităţi, culturi şi religii diferite. Cel mai mult m-a impresionat India, cu bogăţia şi sărăcia ei. Este un loc care merită vizitat. Apoi, Africa de Sud, unde am pregătit toate marile mele performanţe. Acolo am şi o casă, la care nu am mai ajuns însă de doi ani.

Dar şi în Maroc şi Australia mi-a plăcut mult", ne-a mai spus Szabo, care a încercat în trecut şi meseria de jurnalist: "În 2004, cei de la Eurosport m-au cooptat să comentez Olimpiada de la Atena, dar am simţit că această meserie nu este pentru mine".

Nu sunt o snoabă. Nu o să
mă laud cu poşeta sau cu pantoful meu.
Gabriela Szabo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite