Băiatul rău cu lipici la gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lusi Fabiano a înscris în carieră 182 de goluri şi conduce în prezent topul golgheterilor din Primera Division La 27 de ani, atacantul Luis Fabiano are în Brazilia un renume de băiat

Lusi Fabiano a înscris în carieră 182 de goluri şi conduce în prezent topul golgheterilor din Primera Division


La 27 de ani, atacantul Luis Fabiano are în Brazilia un renume de băiat rău. Pe lângă reuşite pe bandă rulantă şi titluri de golgheter, jucătorul a "colecţionat" şi suspendări pentru bătăi pe teren.


Luis Fabiano Clemente s-a născut în urmă cu 27 de ani în Campinias, un oraş cu peste un milion de locuitori situat în statul Sao Paulo. Atacantul şi-a început cariera de fotbalist profesionist la modesta echipă Ponte Preta, unde a jucat timp de trei ani. Avea să urmeze cea mai neagră perioadă din viaţa sa, după transferul la Rennes. A rezistat în Franţa 11 partide în care nu a înscris niciun gol.

Dezamăgit, Fabiano s-a întors în Brazilia, unde, la Sao Paulo, a început ascensiunea către fotbalul mare. Atacantul şi-a uimit conaţionalii cu 118 goluri marcate în 160 de partide. A fost suficient pentru ca echipele din Europa să se intereseze din nou de el.


După un an petrecut la FC Porto, Fabiano a ajuns la clubul unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii, FC Sevilla. Anii care au urmat au fost cei mai fericiţi din cariera de jucător a lui Fabiano: două Cupe UEFA câştigate cu FC Sevilla şi recenta convocare la echipa naţională a Braziliei pentru preliminariile CM 2010 l-au transformat pe Fabiano într-un nume cunoscut în fotbalul mondial. În acest sezon, brazilianul a înscris 19 goluri în 26 de etape, fiind cel mai bun marcator din Primera Division.


Fabiano şi-a căpătat renumele de băiat rău de pe vremea când juca la Sao Paulo. După mai multe încăierări mărunte cu adversarii, fotbalistul a întrecut măsura într-un meci de Copa Libertadores cu River Plate. Fabiano a sărit în ajutorul unui coechipier scandalagiu şi l-a lovit puternic pe un adversar în ceafă. Victima a ajuns la spital, iar Fabiano a primit o suspendare de trei meciuri din toate competiţiile.


Mama - răpită, soţia - ameninţată


În 2005, Fabiano a trecut prin clipe de groază atunci când mama sa a fost răpită de oameni înarmaţi chiar în oraşul său natal, Campinias. Femeia a fost salvată de către poliţia braziliană după ce a fost sechestrată timp de 61 de zile. Brazilianul a trecut prin mari emoţii în urmă cu o lună.

În timp ce el se afla la antrenament, hoţi înarmaţi au intrat în casa sa din Sevilla peste soţia şi fiicele sale şi au furat toţi banii şi bijuteriile pe care le-au găsit. Aceiaşi hoţi "vizitaseră" şi casa portarului Andres Palop, dar s-au speriat din cauza unor zgomote şi au fugit fără să fure nimic.

După meciul FC Sevilla - Zaragoza 5-0, în care Fabiano a marcat două goluri, fotbalistul a luat acasă mingea partidei: "A fost un meci special. Familia mea a trăit un adevărat şoc, astfel că vreau să le fac un cadou şi să duc acasă mingea", a explicat brazilianul.


Cazuri de răpiri ale membrilor familiei au avut şi alţi fotbalişti celebri. Pentru fundaşul georgian al lui AC Milan, Kakha Kaladze, povestea s-a încheiat tragic. Fratele său Levan a fost răpit de o bandă gruzină care a cerut o răscumpărare de 600.000 de dolari.

În luna mai 2005, poliţia a găsit opt cadavre în regiunea Svaneti, unul dintre ele fiind al lui Levan Kaladze. În noiembrie 2004, mama brazilianului Robinho a fost răpită de oameni înarmaţi, dar a fost eliberată nevătămată după şase săptămâni în schimbul unei recompense consistente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite