Ada, frumoasa de pe semicerc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ada Nechita
Ada Nechita

Extrema Oltchimului şi a echipei naţionale a furat inima multor iubitori ai sportului, graţie şarmului ei irezistibil.

Atunci când valoarea se combină cu aspectul fizic atrăgător, promovarea unei sportive la rangul de vedetă se face foarte rapid. Senzuala Ada Nechita, în vârstă de 27 de ani, a „furat" puţin din reţeta de succes a tenismenelor Anna Kurnikova şi Maria Şarapova pentru a obţine titlul neoficial de „Miss Handbal România".

Protagonista mai multor pictoriale „incendiare", jucătoarea Oltchimului şi a echipei naţionale nu doreşte să se oprească aici şi recunoaşte că ar fi tentată în anii ce vor urma la o carieră în media. „Îmi place să fiu cochetă, să mă aranjez şi să mă machiez. Pe viitor, poate voi încerca ceva în televiziune, pentru că mă atrage mult acest domeniu. Momentan, handbalul este însă pe primul loc pentru mine şi nu aş renunţa la el pentru nimic în lume", afirmă Nechita.

Participantă cu naţionala României la Campionatul Mondial din China din decembrie 2009, extrema dreaptă a reuşit să facă furori şi în rândul asiaticilor. În puţinul ei timp liber, Ada a colindat magazinele în lung şi‑n lat, iar vânzătorii s-au duelat efectiv care să-i ofere primul haine de probă frumoasei cliente.

Nu se teme să facă bungee jumping

Handbalista îşi doreşte să devină mămică, dar calendarul aglomerat la echipa de club şi la naţională o împiedică efectiv să ia în calcul şi această variantă în viitorul apropiat. Pragmatică, Ada ştie totuşi că sportul nu îi poate asigura un trai liniştit pentru tot restul vieţii şi afirmă că vrea să se lanseze în afaceri. „O să‑mi deschid probabil în viitor şi un salon de cosmetică pentru că este capitolul la care mă pricep cel mai bine în afara handbalului. În plus, vreau să am o afacere doar a mea", ne dezvăluie Adriana Nechita.

O adevărată luptătoare pe terenul de handbal, extrema Oltchimului adoră să trăiască la maximum fiecare clipă a vieţii. Şi s-ar încumeta chiar să practice sporturile extreme. „Deocamdată evit să mă aventurez prea mult de teama unor accidentări, dar mi-ar plăcea pe viitor să‑mi testez limitele. Cu siguranţă voi face bungee jumping şi voi sări cu paraşuta", spune frumoasa handbalistă. Ea a testat în vacanţa de vară adrenalina oferită de caii-putere ai unei motociclete.

Un divorţ şi două accidentari grave

În urmă cu trei ani, Ada se căsătorea cu Cătălin Olteanu, fotbalist la Electra Râmnicu Vâlcea. La doar un an de la nuntă, soţul handbalistei a fost arestat pentru organizare de grup infracţional şi fraudă pe internet în celebrul dosar „Malware", în care au fost arestate 20 de persoane şi cu aportul agenţilor FBI. Relaţia celor doi s-a deteriorat din acel moment şi divorţul a survenit apoi destul de rapid.

Adriana Nechita

Pe lângă episoadele dificile din viaţa privată, frumoasa handbalistă a trebuit să depăşească şi mai multe obstacole în cariera sportivă. Nechita a ratat şansa de a cuceri argintul mondial în 2005 din cauza unei grave accidentări, iar ghinioanele nu s-au oprit aici. Revenită în prim‑planul handbalului mondial, Ada a suferit o nouă accidentare gravă la genunchi în timpul Olimpiadei de la Beijing, care a ţinut-o pe tuşă mai multe luni.

Fire puternică, extrema dreaptă a luat-o însă din nou de la capăt şi a prins in extremis Campionatul Mondial din decembrie 2009. „Mai am încă multe de realizat în handbal. Visez să cuceresc întâi Liga Campionilor cu Oltchim şi să obţin o medalie cu echipa naţională la un turneu final."

Ar juca în ţările nordice

Frumoasa Oltchimului nu doreşte momentan să părăsească Râmnicu Vâlcea, dar recunoaşte că ar fi tentată cândva să încerce o aventură în handbalul nordic, cel mai bine cotat din lume.

„Admir handbalul nordic pentru că extremele au un rol important acolo, spre deosebire de Rusia, care se bazează mult pe jocul în forţă al interilor. Nu am însă vreo jucătoare pe care să o numesc idolul meu, deoarece încerc să‑mi fac singură un nume în handbal", afirmă extrema echipei naţionale a României.

Adriana Nechita

- Data şi locul naşterii: 14 noiembrie 1983, Băileşti (Dolj).
- Înălţime şi greutate: 1,72 metri/62 de kilograme.
- Echipe la care a jucat: Ştiinţa Băileşti, CSS Craiova şi Oltchim Rm. Vâlcea
- A câştigat Cupa Cupelor în 2007.
- Multiplă campioană naţională.
- Finalistă a Cupei Cupelor în 2002.
- A marcat 66 de goluri în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite