Terapeutică: Remedii speciale: tărâţele de grâu şi nectarul de agave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu urmată timp de una-două luni este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.

Tărâţele de grâu sunt, de fapt, coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în procesul obţinerii făinii. Când este proaspătă, această coajă reprezintă o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, aminoacizi, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. Printre vitaminele conţinute de tărâţa de grâu se numără cele din complexul B: B1, B2, B5, B6, B12, beta-carotenul, vitaminele D, E şi PP. Acest tonic general este şi un izvor de minerale de care organismul are nevoie: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.

Cura constă în administrarea unei cantităţi de tărâţe (una până la trei linguri de tărâţe pe zi) cu apă şi cu miere. Tărâţele pot fi adăugate în supe, în mâncăruri şi în făina albă folosită la gătit. Astfel de cure sunt indicate persoanelor care vor să slăbească, deoarece conferă senzaţia de saţietate. Datorită conţinutului bogat în calciu, cura cu tărâţe de grâu e indicată copiilor şi femeilor la menopauză, pentru consolidarea oaselor. Mai mult, acest remediu e şi o sursă de magneziu, recomandat celor care suferă de stări depresive, de astenie şi de hipercolesterolemie.

Nectarul de agave provine dintr-o plantă suculentă, originară din Mexic. Cu un indice glicemic foarte mic, nectarul poate fi consumat şi de diabetici. Acest îndulcitor natural conţine vitamine (B, C, D, E) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu şi crom) şi e recomanadat persoanelor anemice, precum şi celor care depun eforturi fizice şi intelectuale foarte mari.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite